23.11.2019.
Službena Petrinja
   340
13. međunarodni memorijalni turnir „Mirko Kosmat“

U organizaciji Hrvačkog kluba Petrinja u sportskoj dvorani Srednje škole Petrinja održava se 13. međunarodni memorijalni turnir „Mirko Kosmat“, za djevojčice, mlađe početnike, mlađe i starije dječake te kadete u hrvanju grčko-rimskim i slobodnim stilom. Turnir je otvorio Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje i saborski zastupnik.

„Poštovani natjecatelji i doajeni koji ste obilježili u gradu Petrinji hrvanje i koji ste pokazali kako treba lupiti temelje jednoga športa, koji je predivna vještina u kojem svi uživamo, ovdje sam iz velikog poštovanja prema svima vama koji ste došli iz svih krajeva. Ovaj međunarodni turnir pokazuje da šport i ljepota športa prelazi sve granice i upravo vi ste najbolji ambasadori svojih država koji povezujete ljude, druženje, prijateljstva koji su temelji svega onoga što učite kroz sve ono što vam daju vaši treneri, vaši roditelji. Neka vam grad Petrinja bude dobar domaćin, neka sve ono što doživite danas kroz svoje rezultate ne bude nikada razočarenje, svi vi danas koji ste ovdje ste pobijedili jer ste sigurno najbolji predstavnici svojih država. Budite ponosni na svoj rezultat, budite ponosni na ono što radite u športu a svi mi koji se bavimo športom kao politika nastojati ćemo da artikuliramo vaše probleme. Mirka Kosmata, našeg Petrinjca, nismo zaboravili u ovih 13 godina, i neka on i svi oni koji su prošli generacije budu svima nama vječna inspiracija da budemo bolji ljudi i da dajemo više za šport.“

– zaključio je gradonačelnik.

Tri prvoplasirana hrvača osvojit će medalje, dok će najuspješniji pojedinac i najuspješniji klub dobiti pehar. Na turniru ukupno sudjeluje 31 klub i 281 natjecatelj i to iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine te Češke.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr