04.08.2019.
Događaji
Službena Petrinja
   205
17. godinu za redom organiziran Spust unskim čamcima iz Petrinje do Hrvatske Kostajnice

Tradicionalni Spust unskim čamcima koji uz obljetnicu Vojno-redarstvene operacije „Oluja“ 17. godinu za redom organiziraju članovi HVIDR-e i Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata iz Hrvatske Kostajnice i ove godine je krenuo s petrinjskog Gradskog kupališta. 

Miroslav Ivezić, predsjednik HVIDRA-e Hrvatska Kostajnica nam ističe kako u ovogodišnjem spustu sudjeluje 22 osobe plus logistika, a sveukupno je u cijelu ovu priču uključeno više od 60 ljudi te dodaje kako im sada predstoji putovanje rijekama dugo oko 130 kilometara. Dobrodošlicu u Petrinju, sudionicima spusta poželio je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović:

„Danas ponovno nakon 24 godina od povratka u Petrinju smo zadovoljni i sretni što naše Gradsko kupalište postaje ono što je, a to je simbol svega što smo propatili u ratu. Sada kada pogledamo što moramo stvarati u miru, to je druženje. Druženje spojeva dviju rijeka, Une i Kupe i kada vidimo tu drage prijatelje, hrvatske branitelje na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, na dan kada se u svima nama sve emocije miješaju kako smo nekada došli u naš grad, kako smo došli u ovo područje i sada radimo korak više, korak koji je prije svega hrvatske branitelje stavio u situaciju da jednostavno moramo sa životom ići dalje“

- zaključio je Dumbović.

Na gostoprimstvu u Petrinji zahvalio se gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan te ovim putem istaknuo:

„Ono što bih još samo spomenuo, s obzirom da sam najmlađi gradonačelnik u Hrvatskoj, drago mi je da mogu sudjelovati sa našim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata jer mislim da je danas u miru najvažnije da mi možemo živjeti i uživati u svemu onome što su oni stvarali. Ne želim da se itko osjeća negdje sa strane ili nešto jer prema svima smo širookgrudni i otvoreni za svaku suradnju, pa tako i ovo je pokazatelj da smo u suradnji sa svima omogućili jednu dobru suradnju sa svima iz HVIDRA-e i UHDDR-a da kada su se borili zajedno sada u tom zajedništvu mogu i uživati“

- rekao je Bišćan.

Također na petrinjskom kupalištu, sudionike spusta dočekali su i članovi Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Petrinje na čelu s Predsjednikom Darkom Dumbovićem.

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr