12.10.2019.
Službena Petrinja
   468
20. rođendan Petrinjske planinarske kestenijade

Pod pokroviteljstvom Grada Petrinje u organizaciji Planinarskog društva Zrin i Turističke zajednice Grada Petrinje na Hrastovačkoj gori održana je tradicionalna 20.planinarska Kestenijada. 25 planinarskih društava iz Hrvatske i BiH sudjelovalo je na jubilarnoj 20.Kestenijadi. Među sudionicima bili su i poznati glazbenici Vladimir Kočiš Zec iz Novih Fosila i Silvestar Dragoje iz grupe Neki to vole vruće.

Planinarsku kestenijadu obišao je i družio se s građanima i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je izrazio zadovoljstvo ovom tradicijom.

„Kestenijada je naša već 20 godina poznata i mislim da svake godine radimo nadgradnju svega onoga što bi trebali kroz budućnost, na temelju povijesti što moramo čuvati u svojim rukama, a to je bogatstvo prirode, a ako je priroda ostala sama to nije dobro. Kada imate u prirodi prekrasne planinare koji su danas ovdje iz cijele Hrvatske, a i iz cijele županije, uz ovu ponudu svega što imaju naši OPG-i, uz ovakvu glazbu, imamo ustvari prirodu koju ne treba nikako dati nikome, a pogotovo što je ovo područje bogato, ne samo kestenom, nego i prirodnim resursima, sa vodom i pluća su Sisačko-moslavačke županije“

- rekao je Dumbović, te poručuje kako zbog tih prirodnih pluća ne trebamo nikakav otpad kojeg žele smjestiti na ovo područje.

„Ne dirajte nam prirodu, ovo bogatstvo, ostavite nas na miru i sve što mislite isplanirati na račun nas i mislite da su njihovi problemi naša rješenja, ne dolazi u obzir“

- poručuje Dumbović.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr