19.11.2018.
   785
3. Obrtnički sajam

Udruženje obrtnika Petrinja, Glina i Topusko organiziralo je treći po redu Obrtnički sajam na kojem se uz prezentaciju obrtnika održava i dobrovoljno prikupljanje priloga za Mariju Dorosulić, djevojčicu iz Sunje, koja boluje od infektivne diopatske skolioze. 

Ovogodišnji Obrtnički sajam posjetio je gradonačelnik Darinko Dumbović sa svojom suprugom koji se uvijek odazove ovakvim humanitarnim akcijama. Gradonačelnik je čestitao i zahvalio se svima obrtnicima koji su se već treći puta okupili i pokazali što znači pomagati ljudima kada im je to najbitnije te nastavio:

„Kada je u pitanju zdravlje čovjeka uvijek moramo reagirati u pravo vrijeme, a pogotovo kada su u pitanja naša bolesna djeca. Bolest ne pita, ona dolazi i onda ponekad obitelji u njoj ostaju sami, napušteni i izgubljeni.

Ovi obrtnici se trude, rade, vode brigu o svojim obiteljima, svom radnom mjestu, bore se na tržištu te na ovu svetu nedjelju daju svoje vrijeme, ali i poruku kako svaki čovjek treba biti human, treba se u ove dane prije blagdana senzibilizirati i reći javnosti da ne ostaju kod svoje kuće nego da dođu i podrže ovu akciju.

Nadam se da će u ovom djelu Hrvatske kroz medije svaki čovjek čuti za ovu akciju te doći i pomoći našoj malo Mariji Dorosulić. Cilj ove priče je da dođemo do financijskih sredstava kako bi joj pomogli sada kada joj je najteže.

Neka ovakve akcije od svih prijatelja grada Petrinje koji su danas došli; općine, gradovi, Udruženje obrtnika, Gospodarska komora i svih ostali koji su danas ovdje da jednu zajedničku poruku da je u ovim trenucima najvažnije da nam ovakve akcije moraju biti dobra i vječita inspiracija te da budemo bolji ljudi.“

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr