11.05.2018.
Službena Petrinja
   987
Čestitka gradonačelnika za Dan sestrinstva

Medicinske sestre i tehničari cijelog svijeta 12. svibnja obilježavaju Međunarodni dan sestrinstva u spomen na rođenje Florence Nightingele, začetnice modernog sestrinstva. To je jedan od najznačajnijih događaja na području sestrinske profesije.

Iz njezinog sveobuhvatnog i bogatog iskustva zastupala je stav da sve sestre trebaju stalno održavati i unapređivati svoju efikasnost, snagu, suosjećajnost i brižnu praksu. Taj pristup je ona nazvala „Zdravlјe sestrinstva“.

Danas medicinske sestre i tehničari aktivno sudjeluju u projektima i znanstveno istraživačkim radovima, što je unazad nekoliko godina bilo nezamislivo.

U zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske hrvatsko sestrinstvo je neizostavna karika u lancu učinkovite zdravstvene zaštite, kako pojedinca tako i cijele zajednice. Sestrinstvo kao profesija pod utjecajem je brojnih promjena. Iako je zadnjih godina učinjeno mnogo, postoji još mnogo toga za odraditi.

Koristim prigodu svim medicinskim sestrama i tehničarima koji rade izrazito težak i naporan, te plemenit i odgovoran posao čestitati i zahvaliti za sva dobročinstva koja čine.

Gradonačelnik D. Dumbović

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr