25.11.2018.
Službena Petrinja
   960
Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Petrinje održalo svečani prijem povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Predsjednik Vijeća Bošnjačke nacionalne manjine Grada Petrinje Hajrudin Kulašić glavni je organizator prijema koji je na samom početku pozdravio sve prisutne. 

Zadovoljstvo cjelokupnom organizacijom izrazio je gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović:

„Drago mi je da vam mogu čestitati Dan državnosti Bosne i Hercegovine, a još mi je draže što vam mogu pogledati i iz jednog velikog poštovanja reći hvala na svemu onome što smo zajednički stvarali kroz našu noviju povijest.

Mislim da je današnja poruka s ove dvije naše himne, poruka onoga što smo imali, što će biti i ono što je najvažnije temelje se vrijednosti dva naroda koji su Domovinskom ratu pokazali da smo bili na istom putu i imali iste ciljeve. Domovinu, čija god bila, nju treba čuvati, poštivati, bila to Hrvatska, Bona i Hercegovina, Srbija, Makedonija ili bilo koja druga s ovih prostora.

Ja kao gradonačelnik, mogu reći i kao zamjenik gradonačelnika i sada kao saborski zastupnik i svih ovih dvadeset godina nikada nitko nije čuo da sam dijelio ljude, nacionalnosti i da sam dijelio nešto što će dati poruku kako ne bi mogli ovako za istim stolom sjediti, pogledati se u oči, držati čvrsto svoje pozicije koje su izuzetne važnosti za naše narode.

Trebamo čuvati vrijednosti kulture, tradicije, običaje. Uvijek sam uživao s Bošnjacima na svim vašim manifestacijama. Te manifestacije su bile nešto što niste izmislili jučer, to ste vi naslijedili i donesli iz svoje Domovine i u svom srcu je čuvajte i uvijek je imate blizu uz Domovinu Hrvatsku.“

- zaključio je gradonačelnik.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr