29.08.2018.
Službena Petrinja
   738
Grad donirao sredstva za troškove prijevoza Udruzi osoba s invaliditetom Grada Siska

Gospodin Dren Dobrenić, predsjednik „ Udruge osoba s invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom“ Grada Siska, bio je gost petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića i njegove zamjenice dr. Viktorije Kaleb. 

Tema sastanka bila je financijska pomoć za prijevoz osoba s invaliditetom za slučajeve kad Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje ne pokriva troškove prijevoza svojih osiguranika. Gospodin Dren Dobrenić izložio je problematiku osoba s invaliditetom i poteškoćama s kojima se svakodnevno susreću, te pojasnio inicijativu po kojoj je od svih gradova i općina na području SMŽ zatražio suradnju i konkretnu financijsku pomoć. Radi se o plaćanju troškova prijevoza osoba s invaliditetom, kojih samo na području grada Petrinje ima 30. Konkretno radi se o odlasku na posebnu vrstu fizikalne terapije tzv. robotike, kojom se prema navodima korisnika postižu solidni rezultati u liječenju mnogih oboljenja,u specijalnim klinikama, a za čiju djelatnost nije ugovorena suradnja s HZZO-om te je osiguranik obvezan sam platiti troškove putovanja. Udruga osoba s invaliditetom Grada Siska već je uspjela nabaviti kombi za potrebe prijevoza, sad prikupljaju novac za troškove prijevoza.

Gradonačelnik Dumbović je odmah pružio ruku suradnje i informirao gospodina Dobrenića o mogućnosti veće financijske pomoći preko javljanja na Javni natječaj za financiranje projekata i programa udruga iz Proračuna Grada Petrinje za 2019. godinu, a danas je konkretno Grad pomogao Udruzi s određenim sredstvima.

Gospodin Dobrenić se zahvalio na brzoj i konkretnoj financijskoj pomoći te je pohvalio postojanje lifta u zgradi i mogućnost dolaska invalidskim kolicima do svih ureda bez prepreka.

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr