19.06.2019.
Službena Petrinja
   349
Grad Petrinja dobiva novo dječje igralište vrijedno 380.000 kuna

U Maloj vijećnici Gradske uprave u sklopu provedbe projekta „Unaprjeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece“ danas je potpisan Ugovor za građenje dječjeg igrališta Slatina u ulici Pukovnika Predraga Matanovića BB u ukupnom iznosu od 381.868,75 kuna. 

Ugovor su potpisali Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje i Vjekoslav Kovačević, direktor tvrtke Kova d.o.o.

Gradonačelnik je ovom prigodom istaknuo:

„Ova je infrastruktura izuzetno važna za našu djecu, za našu budućnost i mislim da Pilot projekt pet gradova odnosno Intervencijski plan ide lagao, ali sigurno prema onim počecima zadanih poslova i zadataka koje moramo realizirati kao Grad.

Znamo da su svi projekti iz Europske unije koje mi povlačimo izuzetno zahtjevni i da u tom djelu moramo profesionalno odraditi, a što se tiče posla, siguran sam zbog dosadašnje suradnje s gospodinom Kovačićem da će odraditi svoj posao profesionalno, a na kraju to očekujemo i od nadzora i svih onih koji su u projektu da se to odradi i da to bude na vrijeme.

Moram upozoriti da ono što je za nas najgore je kada nešto nije na vrijem onda imamo korekciju u projektu, a te korekcije nisu male, one su uvijek od 5 do 25%. Na to moramo voditi računa jer gledajući na radnu snagu i tešku situaciju u građevinarstvu i ono što nama nedostaje, a to su izvođači koji su opremljeni za određeni posao i koji preuzimaju odgovornost.

Tražimo da budemo u ovom projektu ozbiljni, mi smo Grad- prijatelj djece i kada je u pitanju igralište i to je još jedna točka na i u kojoj dajemo poruku da su djeca u svakom projektu na prvom mjestu.“

– zaključio je gradonačelnik.

Vjekoslav Kovačević, direktor tvrtke Kova d.o.o. istaknu je kako se ne očekuju nikakve poteškoće niti problemi da se rokovi ne ispune u cijelosti, te je nastavio:

„Potpisom današnjeg Ugovora možemo dati radni nalog kako bi mogli početi s pripremom i organizacijom. Dostavit ćemo hodogram slijedeći tjedan, te se nadam da će sve biti u roku kvalitetno napravljeno i na zadovoljstvo djece, gradonačelnika i grada Petrinje.“

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr