13.06.2019.
Službena Petrinja
   420
Grad Petrinja dobiva novu sportsku dvoranu vrijednu 40 milijuna kuna

U sklopu provedbe projekta „Unaprjeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece“ jučer, 11. lipnja 2019. godine, je u Maloj vijećnici Gradske uprave potpisan Ugovor za rekonstrukciju OŠ „Mate Lovraka“ dogradnje školske sportske dvorane u ukupnom iznosu od 40.694.525,68 kuna. 

Ugovor su potpisali Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje i Ilija Beara, direktor tvrtke TEH-GRADNJA d.o.o.. Gradonačelnik je ovom prigodom istaknuo:

„Drago mi je da vas mogu pozdraviti u ime svojih najboljih suradnika s jednom velikom zahvalnošću, srećom, ljubavlju i entuzijazmom što imamo prema sportu kao grad koji je dugo godina imao svoje snove. Snovi koji nisu ispunjeni za mnoge generacije, mogu reći da su ovdje ljudi pokraj mene koji ispunjavaju snove. Sve je to bilo izuzetno zahtjevno, ali najveći problem je bio osigurati novce. Kada pogledamo sve ono što smo napravili kroz društvenu infrastrukturu kao Grad u svojoj strategiji dali smo određeni prioritet prema onome što su prije svega zaslužile generacije svih športaša koji su digli grad Petrinju sa svjetskim i europskim uspjesima. Međutim, uvijek je bila tema zadnjih skoro 30 godina kada će imati svoju športsku dvoranu, stoga sam još i više ponosan što sam na čelu Grada koji je sve dao od sebe da napravimo nešto što je izuzetno važno, a to je da dobijemo europska sredstva. Ono što očekujem od svih nas koji smo ovdje za stolom da ga napravimo prije svega vrlo kvalitetno, na vrijeme, i da sve ono i što budemo radili i na kraju zaradili na ovom projektu da to opravdamo građanima Petrinje jer smo danas napravili povijesno djelo ”

– zaključio je gradonačelnik.

Ilija Beara, direktor TEH – GRADNJE, ovim se putem zahvalio na pruženoj prilici i ukazanom povjerenju:

„Zahvaljujem se gradonačelniku i svima koji su nam dali povjerenje da budemo glavni izvođači na izgradnji ove dvorane. Nadam se da ćemo biti dio tog ispunjenja tog zajedničkog cilja, jer i nama je cilj da to napravimo kvalitetno i uredu i na vrijeme. Ja sam prije točno 40 godina radio vodovod Petrinja-Sisak tako da je to bio jedan kapitalan projekt za ono vrijeme, a ovo će biti kapitalan projekt za ovo današnje vrijeme.”

Privremena pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine Vlasta Vuglec, istaknula je:

“Dio tih sredstava je financiran iz EU sredstava iz programa unapređenje infrastrukture za predškolski i školski, znači dio EU financiranja projekta iznosi 34 milijuna 297 tisuća kuna, a preostali iznos financira se iz proračuna grada Petrinje. Radovi bi trebali započeti za 15 dana, a očekuje se da će radovi završiti za 17 i pol mjeseci.”

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr