18.11.2019.
Službena Petrinja
   328
Gradonačelnik Darinko Dumbović na svom FB profilu objavio je sljedeći sadžaj kao osvrt na sjećanje na žrtve vukovara

Danas, na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. prisjećamo se hrvatskog ponosa, herojskog Grada Vukovara , njegovih branitelja i civila koji su u teškom vremenu agresije na Hrvatsku stali na branik domovine, ne štedeći sebe, niti svoje živote. I zauvijek ćemo pamtiti poruku i glas Siniše Glavaševića iz opkoljenog Vukovara.

 

Vukovar je bio, ali i ostaje zauvijek simbol obrane, hrabrosti, junaštva malog čovjeka protiv moćne sile koja je uništavala sve pred sobom.

Prisjećajući se Vukovara, mi Petrinjci se prisjećamo i Petrinje , svih poginulih i stradalih hrvatskih branitelja, koji su branili , ali i u Oluji oslobađali Petrinju, braneći pri tom i Sisak i Zagreb.
Uz Vukovar, Petrinja spada u one gradove koji su podnijeli veliki napor i žrtve u Domovinskom ratu. Te žrtve nas obvezuju na odgovornost i trajnu brigu za svakog branitelja, za članove obitelji poginulih , stradalih i nestalih hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Ali nas obavezuju da gradimo Domovinu čije temelje su oni postavili.

Našim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata dugujemo veliku i neizmjernu zahvalnost , a njihova žrtva neka nas uvijek podsjeća da imamo obavezu koju su nam ostavili , a to je čuvati i razvijati Vukovar, Petrinju, Knin , cijelu našu domovinu.

Zato ćemo se u spomen na žrtvu Vukovara paljenjem lampiona podsjetiti i na žrtve Petrinje.
Ali i dati poruku da smo zahvalni za slobodu koju danas uživamo, da nećemo i ne smijemo dozvoliti da njihova žrtva padne u zaborav.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr