"> " />
   29.10.2019.
Službena Petrinja
   235
Gradonačelnik posadio stablo na Inkluzivnoj farmi i obišao novo asfaltiranje u Hrastovici

Dana 26. listopada 2019. godine, gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović u sklopu akcije "Posadi drvo ne budi panj" sudjelovao je zajedno sa članovima Udruge invalida sisačko-moslavačke županije i sadio stabla na Inkluzuvnoj farmi u Hrastovici.

Tijekom susreta osvrnuo se na dobrobit ove akcije s naglaskom na malenu Varaždinku od koje je došla inicijativa i važnost očuvanja prirode i šuma u svom okolišu. Senzibilizirana javnost ovih dana i odgovornost prema okolišu i prostoru u kojem živimo su glavni segmenti ove akcije. Ciljana skupina a ovdje je riječ o Udruzi invalida su prepoznale i uklopile se i ovo je jedna doista hvale vrijedna inicijativa.

Gradonačelnik se zahvalio Aleksandri Milković koja ga je dočekala na farmi u Hrastovici te naglasio kako je ovo poslije Male kuće izuzetno snažan projekt.

Također u Hrastovici gradonačelnik je obišao asfaltiranje ulice Augustinovići. Riječ je o 300 m ili 900 kvadrata ceste. Tu nikad nije bilo asfalta, i ljudi su to godinama čekali.

Tijekom izlaganja osvrnuo se na nova ucjevljenja mosta i odvodnje u Hrastovici, Mini aglomeraciju koja je počela u Radićevoj i ide prema prstenu Hrastovica - Taborište a vrijedi 25 milijuna kn s uračunatim PDV-om.

Tu su još Vatrogasno spremište koje će se graditi, energetska obnova Knjižnice i čitaonice i još niz projekata.

U ime mještana zahvalila je podpredsjednica Gradskog vijeća Petrinje Ljubica Sodić.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr