04.08.2018.
Službena Petrinja
   856
Javnozdravstvena akcija Petrinjske kuće zdravlja

Petrinjska kuća zdravlja organizirala je još jednu javnozdravstvenu akciju mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi, koja se održala danas 4.kolovoza 2018. godine na petrinjskoj Gradskoj tržnici. Akciji se pridružio Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje. 

Nakon čekanja u redu s građanima izmjerio je i svoj krvni tlak i šećer u krvi nakon čega je rekao:

„Od jutra sam na nogama, pojeo sam žlicu meda, kobasicu i kad sam došao ovdje mjeriti tlak mislio sam da imam najmanje 160, međutim je puno manji, s čim mogu biti zadovoljan. To je ono što nisam dugo radio. Uvijek se bojimo doktora, kontrolu odgađamo kao djeca, međutim bolest ne pita ona kuca na vrata svima nama , a druga stvar je što mi mislimo..e neće mene.., hoće i zato treba imati prevenciju. Dobro je senzibilizirat javnost, sve ljude koji žele pratiti svoje zdravlje. Zahvaljujem se svima koji su danas došli. U zadnjih pet godina aktivno sudjelujemo u tjednu zdravlja, a s onim što se možemo sigurno pohvaliti su aktivnosti koje se povlače iz europskih fondova. Kad je u pitanju Petrinjska kuća zdravlja i udruge, pomoć u kući, bliže smo 10 milijuna kuna. Povukli smo kroz te dvije udruge otprilike sedam milijuna kuna, a prije toga smo uložili dva i pol milijuna. Radi se o određenom standardu, a zdravlje mora biti svima dostupno. Uoči Lovrenčeva, svi ljudi će biti nasmijani i zdravi ako se budu više pazili i išli doktoru.“

Mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi danas je bila zadaća dr.med. Blanke Jurišić Grahovac i Ive Marijašević,bacc.med.techn. koje su sve one zainteresiraneza akciju još savjetovale i kako se pravilno ponašati za vrijeme ljetnih vrućina.

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr