"> " />
   17.08.2018.
Službena Petrinja
   332
Mladež DVD-a Mošćenica osvojila prvo mjesto na 2. kupu "Sveti Lovro"

Na 2. KUP-u „Sveti Lovro" održanog prošlog vikenda u mjestu kraj Čazme nastupili su mladi članovi DVD-a „Mošćenica". Natjecanje je okupilo 15 ekipa iz svih dijelova Hrvatske, a upravo su ti mali Moščenićani stari od 6 do 12 godina, osvojili 1. mjesto te ih je Darinko Dumbović, gradnonačelnik Grada Petrinje danas ugostio u Maloj vijećnici Gradske uprave.

Gradonačelnik je svima zaželio dobrodošlicu te se obratio mališanima:

„Danas sam jako sretan što ste došli kao moji najmlađi prijatelji. Imam veliko poštovanje prema vama i vašim rezultatima koje ste osvojili na turniru. Dobili ste pehare i vi ste jedan prekrasan primjer, dajete snažnu poruku svim generacijama, prijateljima koji se mogu ugledati na vas. Vi ste se ugledali na Mošćenicu, tu živite, tu ste se rodili, tu žive hrvatski branitelji od kojih su mnogi i vatrogasci. Spašavanjem tuđih života, imovine, pomaganjem, vi i vaši roditelji radite dobra djela. Utrenirani ste, na treningu možete doći jako brzo do crijeva, razmotati, trčati, nositi kante vode i doći do mjesta... to ste napravili odlično i zahvaljujem se prije svega svima vama, vašim roditeljima i onima koji vas uče i koji su vam dobar primjer. Jako je dobro da ste baš vi ti koji ste napravili fantastičan rezultat za koje trebam znati jer sam prvi vatrogasac u gradu i uvijek sam spreman pomoći, a moje iskustvo kao gradonačelnika sa vatrogascima u zadnjih pet godina od kad sam na čelu grada i prvi vatrogasac grada je da smo odlično surađivali. Pravi ste mali ambasadori vatrogastva koji na primjeru pokazuje kako se ljubi, voli sredina u kojoj živite i zato uvijek budite ponosni. Ono što naučite, to pamtite za sva vremena, jer najvažniji je taj osjećaj za pomoći jedno drugome nositi ga u sebi i gajiti."

Davor Mlinarić, zapovjednik DVD-a Mošćenica i djelatnik Javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje pohvalio je voditeljice koje provode vrijeme s djecom, Aleksandru Komljenović, Josipu Capan, Kristinu Pavičić, Ivanu Josić kao djecu i dodao:

„Ima nas 35-ero. Djeca ne odustaju, a u raznim su sekcijama poput folklora, nogometa. Prvi put smo išli na natjecanje u Miklouš, osvojili smo prvo mjesto sa najboljim vremenom. Na natjecanju se okupilo 15 ekipa iz svih dijelova Hrvatske. Novo natjecanje imamo sutra u Donju Gračenicu."

Zvonimir Ljubičić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje također ih je pohvalio i rekao kao se trebaju boriti i dalje.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr