01.05.2019.
Službena Petrinja
   86
Nebojan proslavio sv. Josipa Radnika i Dan sela

Blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Josipa Radnika petrinjsko naselje Nebojan slavi kao Dan sela. Obilježavanje je započelo Svetom misom koju je u tamošnjoj kapeli služio župnik Župe Preobraženja Gospodnjeg Damir Ceković. Nastavljeno je polaganjem vijenaca i cvijeća te paljenjem svijeća za žrtve Domovinskog rata kod križa na groblju u Nebojanu i kod spomenika žrtvama NOB-a na kojima su počast odala izaslanstva Grada Petrinje, Mjesnog odbora Nebojan te predstavnici političkih stranaka. 

U Nebojan je bio gradonačelnik Darinko Dumbović sa svojim najbližim suradnicima koji je ovom prilikom čestitao mještanima njihov Dan sela te je istaknuo:

„Na ovoj dan smo otvorili u Nebojanu vatrogasno spremište s jednim izuzetnim zadovoljstvom jer smo napravili jednu nadgradnju u mjestu koje je odlično organizirano, koje ima vrijedne i sposobne ljude i koje ima vatrogasce koji su okosnica društva i mogu reći kao gradonačelnik da sam zadovoljan njihovim radom jer oni nam uvijek pomognu i mislim da je to obostrano potpomaganje dobro došlo.
Znamo da se kroz povijest na ovim prostorima stvarala domovine i da smo ovdje imali „skelu spasa“ kod koje se spasilo jako puno ljudi i uz pomoć volontera drago mi je da smo obnovili „skelu“ koja je simbol onoga što nas vraća u prošlost gdje možemo obilježiti Domovinski rat.

Mislim da se ovdje može napraviti još više, stvar je samo organiziranosti i zato smatram da ćemo u budućnosti napraviti sve ono što treba i što je u interesu mještana Nebojana.“ – zaključio je Dumbović.
Nakon polaganja vijenca nastavljeno je druženje u novom društvenom domu uz podjelu graha i zabavni programa tamburaškog sastava „Kupska zvona“.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr