16.11.2018.
Službena Petrinja
   1044
Novoobnovljena zgrada Učiteljskog fakulteta sveučilišta u Zagrebu - Odjseka u Petrinji

Danas je održano svečano otvorenje novoobnovljene zgrade Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu - Odsjeka u Petrinji. Radovi na zgradi su započeti u svibnju 2018. godine, a svrha je provedba mjera energetske obnove i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora koji će rezultirati smanjenjem potrošnje energije za grijanje i hlađenje kroz integrirani pristup.

Na svečanom otvorenju prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Viktorija Kaleb koja je pozdravila sve prisutne u ime gradonačelnika Grada Petrinje Darinka Dumbovića i u svoje osobno ime te nastavila:

„Evo nas na otvorenju novoobnovljene zgrade Učiteljskog fakulteta, u zgradi, hramu znanja i mudrosti, gdje nam vrsni profesori odgajaju nove, buduće vrsne stručnjake za naše buduće generacije, za naše društvo u cjelini. Bitno je dakako da zgrada ima svoju estetiku i funkcionalnost, ali je najbitnije da ima izvrsne, poštene, moralne i domoljubne ljude. Pozdravljam vas naša divna mladosti i nadam se da ćete ostati ovdje, graditi i oplemenjivati našu Domovinu imajući u vidu najprije zahvalnost što su toliki očevi, mladići, naša braća i sestre položili svoje živote da bi svi mi danas mogli biti ovdje, ovdje na našoj zemlji, nakon toliko stoljeća željene slobode. Draga mladosti, ponesti s ovog mjesta znanje i težnju ka izvrsnosti, želju da se cijeli život usavršavate, stječete nove vještine, ali iznad svega ponesite ljubav prema svakom čovjeku, vjerujući da je svaka osoba koja se nađe na vašem putu važna i dragocjena, da svatko ima dostojanstvo vrijedno našeg poštovanja i tako ćemo zajedno graditi zdravo, harmonično, humano i kulturno društvo. Svatko od vas će imati drugačiji životni put. Ne zaustavljajte se na preprekama, ne očajavajte pred zatvorenim vratima, ne gubite nadu pred prvim razočarenjem kojeg doživite i ne zaboravite, uključite se u život punim plućima, ako želite drugačije društvo, angažirajte se, volontirajte, uključite se u politički život i mijenjaj te ga, usudite se biti drugačiji od drugih.“

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr