"> " />
   22.11.2019.
Službena Petrinja
   408
Obilazak radova Dječjeg vrtića i sportske svlačionice u Češkom selu

Gradonačelnik Darinko Dumbović zajedno sa zamjenicom Viktorijom Kaleb i ostalim suradnicima obišao je radove na Dječjem vrtiću u Gradskoj četvrti IV i sportskih svlačionica u Češkom selu koju obavlja tvrtka "Skela Banovina" iz Petrinje.

„Na zadovoljstvo svih nas obilazimo naša gradilišta koja su jedna vrsta, možemo reći projekcije nas koji smo došli ovdje da pokažemo kako treba ne samo obići radove, nego da vidimo u kojoj su oni fazi. Mislim da radovi idu onim terminskim planovima koji to na kraju i jesu u okvirima svega onoga što i očekujemo od izvođača. Treba naglasiti da ovi projekti iz Europskih fondova i Europske unije, koja je bila jedna nova financijska snaga u kojoj smo se mi orijentirali kao grad u svojoj strategiji. Gledajući da imamo problema na svim razinama društva u gradu Petrinji sigurni su nam prioritet bili naša vrtićka djeca, a sa ovim vrtićem na proljeće će dobiti nešto s kojim nećemo imati problema kod upisa, neće se trebat urgirati kod gradonačelnika, ni preko ravnateljice i s time ćemo zadovoljiti onu normu i kvotu koji je jedan određeni i kvalitetni standard. Ovo može biti na ponos svih nas, sretan sam što danas ovdje vidimo asfalt gdje je napravljen i mogu reći da interijer i eksterijer koji se rade. Kao što vidim krovište je već gotovo. Hvala svima koji su dio ovoga projekta i još se više zahvaljujem onima koji čekaju za svoju djecu prekrasan vrtić. Kao Grad prijatelj- djece ovo je fantastična stvar gdje ćemo se popeti još bliže 20 milijuna investicija u zadnjih četiri godine"

- zaključio je Dumbović.

Nataša Vidović, ravnateljica Dječjeg vrtića Petrinjčica izrazila je veliko zadovoljstvo na radovima koji su u tijeku na Dječjem vrtiću:

„Zadovoljni smo, radovi teku onom kronologijom koju smo očekivali, pomaci se vide i to veliki. Što se tiče kapaciteta smještenih bit će 70-tak djece što za nas znači puno. Mi sad trenutno imamo 51 dijete koje je na čekanju i mislim da će tu biti jedna veća potražnja, a što se tiče samo standarda samog objekta mislim da će to bit više nego očekivano"

- rekla je Vidović.

Dino Žilić, Viši stručni suradnik za koordinaciju projekata rekao nam je nešto više o radovima koji se trenutno izvode:

„Kao što vidite građenje dječjeg vrtića napreduje. Trenutno se vrši uređenje samog prizemlja dakle prostorima koji će isključivo biti namijenjen mališanima i djelatnicima budućeg dječjeg vrtića. Na prvom katu se provodi uređenje prostora gdje će čak dio biti namijenjen iz organiziranja razno raznih nekih društvenih okupljanja . Uređenja se odnose na radove rušenja i demontaže dakle provedbe elektro radova, instalacije vodovoda i kanalizacije i ostaloga. Osim samoga objekta uređuje se prilaz i parkiralište vrtića, pješačka staza oko cijeloga objekta, a sa stražnje strane u dvorištu već je pripremljen prostor za dječje igralište u sklopu vrtića nakon čega slijedi uređenje okoliša te postavljanje ograde. Izvođenje radova je produženo na tri mjeseca, do 25.travnja se očekuje i podrazumijeva da će već biti ishođena uporabna dozvola, a onda nakon toga svi zajedno možemo željno iščekivati otvorenje vrtića .

Polako se završavaju i radovi na sportskom objektu svlačionica. Konkretno uređuju se prostori samog prizemlja što uključuje baš prostorije u svlačionici sa toaletom, prostor za tuširanje, skladište za rekvizite te na katu klubske prostorije osim ovoga objekta dakle uređuje se i prilaz i pola površine te parkiralište, pješačka staza koja povezuje sam objekt s dječjim igralištem s pomoćnim nogometnim igralištem. Dječje igralište uskoro će biti završeno, postavljene su sprave, a onda se ide konačno uredit pomoćno nogometno igralište, a nakon toga se uređuje okoliš ove cijele površine. Produžetak radova do prvog mjeseca kad će biti ishođena uporabna dozvola"

- rekao je Dino.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr