05.12.2019.
Službena Petrinja
   346
Obilježavanje 50 godina rada i djelovanja Udruge invalida rada Grada Siska

Udruga invalida rada Grada Siska ove godine obilježava 50 godina rada i djelovanja, tim povodom na Svečanoj sjednici Udruge u hotelu Panonija u Sisku između ostaloga dodijeljena je Zahvalnica Gradu Petrinji za dugogodišnju suradnju na promicanju kvalitete življenja invalida rada te Povelja počasnom članu Darinku Dumboviću, gradonačelniku Grada Petrinje, za izuzetan doprinos u ostvarivanju ciljeva za izjednačavanje mogućnosti invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom

Oboje je u ime gradonačelnika Dumbovića preuzela prim. Marina Kovač, dr.med., ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice Dr. Ivan Barbot Popovača i koordinatorica zdravstvenih projekata Grada Petrinje. Doktorica Kovač ovom prigodom je istaknula:

„Prenosim pozdrave gospodina gradonačelnika i zahvalu za dosadašnju vrlo aktivnu i uspješnu suradnju Vaše udruge i Grada Petrinje.

Pedeset godina rada i postojanja Vaše udruge velika je i značajna obljetnica, a danas je prigoda da još jednom pozdravimo i podržimo Vaše aktivnosti kojima senzibilizirate građane i zajednicu na problematiku invalida, posebno invalida rada , borite se protiv stigmatizacije invalidnih osoba , za njihova prava i poboljšanje kvalitete njihova života i članova njihovih obitelji. Činjenica je da još uvijek često nailazite na prepreke u ostvarivanju svojih prava, kako materijalnih, tako i onih u društvenoj sferi, te je time Vaš rad od vrlo velike važnosti i zato ga u Gradu Petrinji kontinuirano podupiremo.

Prilika je ovo da se podsjetimo na cijeli niz aktivnosti koje smo zajednički realizirali u Petrinji kroz projekt Petrinjske kuće zdravlja , kroz različite javno zdravstvene akcije jer uz profesionalne bolesti treba voditi brigu o cjelokupnom zdravlju, a upravo preventivne aktivnosti i akcije su pravi način za to. Podsjećam i na Vašu brigu o pravima osoba s invaliditetom koju smo mogli vidjeti kroz stručna predavanja u Petrinji i Mošćenici.

Zahvaljujem na Vašem dosadašnjem angažmanu i suradnji, još jednom čestitam 50 godina rada i postojanja i želim puno uspjeha u daljnjem radu, te učinkovito provođenje Vaših projekata i programa. Kao i do sada, Grad Petrinja i gradonačelnik Dumbović će i dalje podupirati Vaš rad i projekte!“

– zaključila je dr. Kovač.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr