"> " />
   11.11.2019.
Službena Petrinja
   211
Obilježena 25. obljetnica pogibije pripadnika SJP „Osa“ Sisak Predraga Kozara - Čaka

Povodom obilježavanja 25. obljetnice pogibije pripadnika SJP "OSA" Sisak Predraga Kozara- Čaka u Srednjim Mokricama kod spomen obilježja poginulim Hrvatskim braniteljima upriličena je komemoracija, polaganje vijenaca i paljenje svijeća u organizaciji Udruge Specijalne jedinice policije “OSA“ Sisak. 

Molitvu su predvodili don Ivo Borić, kapelan Policujsku uprave Sisačko- moslavačke županije i don Paško Glasnović, župnik župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Gorama.

U ime Grada Petrinje počast je odala zamjenica gradonačelnika, dr. Viktorija Kaleb te se ovom prigodom obratila:

„Evo nas ovdje u Srednjim Mokricama na komemoraciji za pokojnog Predraga Kozara- Čaka, Međimurca koji je sa svojih 18 godina krenuo braniti Hrvatsku i 1993. godine priključio se OSA-ma u Sisku te je nažalost poginuo u njihovom sastavu. Naglasila sam da je iz Međimurja jer sam htjela reći da je Hrvatska bila jedna kad je to trebalo. Slušajući branitelje na komemoracijama, čujem da bez obzira na podijeljenosti u društvu i to dosta ljudi je potvrdilo da kad bi opet zatrebalo da bi bili kao jedno. To je lijepo bez obzira na sve različitosti stranačke podijele što u ljudima vlada taj dobri hrvatski duh koji kad treba uvijek je jedinstven. Ovdje se prisjećamo dragog Međimurca, kako je moj dio života vezan za Međimurje i pola moje obitelji živi tamo, posebno mi je emotivan taj dio gdje je došao iz Međimurja kako bi branio Domovinu i dao svoj život za nju. Uvijek naglašavam kako čovjek nema identitet, a ono što je čini to je naša vjera, kultura, ljubav prema Domovini, Bogu i obitelji, a nama je da sačuvamo sjećanje na sve poginule, ali i da sačuvamo svoj identitet.“

– zaključila je zamjenica.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr