25.02.2019.
Službena Petrinja
   435
Održan 23. Petrinjski fašnik

U subotu, 23. veljače 2019. godine, 23. Petrinjski fašnik i ove godine započeo je tradicionalnom Fašničkom promenadom, koju su predvodili Gradska limena glazba i Petrinjske mažoretkinje, od petrinjskog Hrvatskog doma do Trga hrvatskih branitelja na kojem je održan prigodan program. 

U programu su kao i svake godine sudjelovali djeca Dječjeg vrtića „Petrinjčica“, Sportski plesni klub Petrinia, Športski akrobatski rock´n´roll klub „Megarock“, folklorna grupa iz Osnovne škole Mate Lovraka, HKUD Mošćenica, Zuma kidsi, te Umjetnička organizacija „Otvorena vrata“, dok je Šareni svijet održao scenski prikaz pod nazivom „Duble buble, cinci linci, nova priča za vas klinci“.

Ključ grada, kako bi vladali Fašničkom republikom, maškarama je predala Viktorija Kaleb, zamjenica gradonačelnika Grada Petrinje:

„Evo nas u živoj i veseloj atmosferi, kako i priliči. Lijep je dan, malo prohladno, no to nije spriječilo sve ove ljude da dođu i da se provesele, dobro zabave. Sve pršti od cike i vike, pravi je maskenbal. Razmišljala sam na koliko bi im predali ključeve, a time i vlast. Možda ne bi bilo loše na što duže vrijeme.“

- rekla je zamjenica Kaleb poručivši na kraju kako su maškare naša tradicija i običaj te poželjela svima na Petrinjskom fašniku da se što bolje zabave.

Petrinjski fašnik je i ove godine organizirala Turistička zajednica Grada Petrinje čija je direktorica Ivanka Držaj izrazila zadovoljstvo što je u promenadi, ali i na trgu, sudjelovao velik broj Petrinjaca.

„Ovo je 23. godina kako Turistička zajednica, pod pokroviteljstvom Grada Petrinje, organizira Petrinjski fašnik. On je najvećim dijelom namijenjen djeci, ali okupi redovito i puno odraslih, što maškara, što roditelja, baka i djedova. Na njemu ove godine sudjeluje 500-tinjak ljudi, što je zaista velik broj. Svake je godine sve više sudionika i sve je veselije. Vjerujem da će tako biti i ove godine“

- zaključila je Držaj.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr