05.07.2018.
Službena Petrinja
   878
Održan aktualni sat na 13. sjednici Gradskog vijeća Grada Petrinje

Trinaesta sjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje održana je danas, 4. srpnja 2018., neposredno nakon zaključenja 12. sjednice Gradskog vijeća u Velikoj vijećnici Grada Petrinje

Trinaesta sjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje održana je danas, 4. srpnja 2018., neposredno nakon zaključenja 12. sjednice Gradskog vijeća u Velikoj vijećnici Grada Petrinje. Na 13. sjednici predložena je nova točka Dnevnoga reda, Prijedlog Odluke o nedavanju suglasnosti na pripajanje trgovačkog društva Vodoopskrba Kupa d.o.o. trgovačkom društvu Sisački vodovod d.o.o. i nedavanja suglasnosti na Ugovor o pripajanju od 2. svibnja 2018. godine i Aneks Ugovora o pripajanju od 24. svibnja 2018. godine. Predložen Dnevni red dan je na glasovanje nakon čega je nastavljen rad sjednice Gradskog vijeća.

U sklopu Aktualnog sata gradski vijećnici postavljali su pitanja, Petra Ćosića iz Mosta je zanimalo zašto je poništen natječaj za imenovanje pročelnika Upravnih odjela, te kada će se sanirati ulica Milana Nemičića, za što je gradonačelnik obećao pisani odgovor.


Željka Tonkovića iz HDZ-a je zanimalo kako nakon oborinskih voda ostaje voda kod mosta u Gupčevoj ulici i u Sisačkoj, te kako se deponij pijeska u sklopu Privrede na Sajmištu jako loše koristi i ugrožava promet.

Direktor poduzeća Privreda Zoran Zechner je odgovorio kako je u sklopu sastanka s Tatjanom Dovranić Kardaš, voditeljicom ispostave Hrvatskih voda u Sisku dogovoreno da to Hrvatskim vodama uđe u plan za ovu, tekuću godinu.

Što se tiče pijeska direktor se obvezao da će u kratkom roku sanirati navedeni prostor.


Svjetlanu Lazić iz SDP-a zanimalo je što s deponiranom zemljom od Aglomeracije na kojoj sad buja ambrozija, te bi se o njoj trebalo bolje gospodariti.

Gradonačelnik Dumbović je odgovorio da se ona odlaže planski, da non-stop kubici zemlje dolaze na određena mjesta za koja se zna da je potrebno. To je osim u Mošćenici lokacija kod Gavrilovićevog igrališta gdje se radi na rješavanju odvodnje kako tamo ne bi bio bazen, a isto tako se radi na spajanju ceste od multifunkcionalnog igrališta kod Gavrilovića do stadiona Mladost gdje se dao nalog da se ispita vlasništvo parcela.


Nikolu Bartulića zanimalo je što se poduzima sa psima lutalicama, te kada će se most u Brestu nazvati po poginulom branitelju Domovinskog rata Tomi Perkoviću.

Gradonačelnik Dumbović je odgovorio da se puno poduzelo za čipiranje pasa, a ide se u akciju da se detektira da li iz drugih gradova netko dovozi pse. I dalje će se nastojati rješavati taj problem.

Procedura i inicijativa za imenovanje mosta u Brestu mora doći od Odbora za imenovanja ulica, trgova .. a za to je meritorno Gradsko vijeće, odgovorio je gradonačelnik Dumbović.


Nakon Aktualnog sata usvojene su sljedeće točke Dnevnoga reda: Prijedlog Odluke o dodjeli javnog priznanja Grada Petrinje za 2017. godinu i Prijedlog Odluke o nedavanju suglasnosti na pripajanje trgovačkog društva Vodoopskrba Kupa d.o.o. trgovačkom društvu Sisački vodovod d.o.o. i nedavanja suglasnosti na Ugovor o pripajanju od 2. svibnja 2018. godine i Aneks Ugovora o pripajanju od 24. svibnja 2018. godine.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr