18.09.2018.
Službena Petrinja
   731
Održan sastanak na temu obilježavanja Dječjeg tjedna

Danas je u Maloj vijećnici Grada Petrinje održan sastanak Društva „Naša djeca“ i Koordinacijskog odbora akcije Grad prijatelj djece na temu obilježavanja Dječjeg tjedna koji će ove godine trajati od 1. listopada do 7. listopada. 

Ciljevi Dječjeg tjedna i ove godine su: usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Sastanku je prisustvovao i Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje:

„Mislim da je ova akcija dobrodošla za Grad Petrinju, da je to potvrda kontinuiteta što moramo opravdati da smo stvarno Grad prijatelj djece. Čuo sam da imate toliko akcija da ste prenatrpani, što je dobro, s tim ćete danas napraviti i taj selektivni pristup. Možete računati na moju pomoć, tu je i naš pročelnik gosp. Grahovac i Ured za društvene djelatnosti , vrtić i mi svi skupa, tu smo da pomognemo. Imamo tu trajnu obvezu da imamo u kontinuitetu pripreme takvih akcija i da senzibiliziramo još više javnost i ustanove koje se bave radom djece i onim što im treba.“

– zaključio je gradonačelnik.

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr