23.10.2019.
Službena Petrinja
   255
Održana promocija knjige Gordane Ross

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2019. u prepunoj Maloj dvorani POU Hrvatski dom Petrinja održana je promocija prve knjige Gordane Ross pod nazivom Dobro, kome ja pričam?. Promociji knjige prisustvovao je i Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, sa suprugom Dubravkom.

„Gordana Ross ima ono nešto što je posebno za grad Petrinju a to je žena s posebnim stilom, s posebnim izričajem ali i s nečim što u sebi nosi i želi na kraju pretočiti kroz prekrasnu knjigu. Ja, kao gradonačelnik, se uvijek veselim kada dođem na ovakav događaj i kada vidim da ima nešto novo. Grad Petrinja je oplemenjen s jednom novom knjigom, ta knjiga ostaje trajni zapis i mislim da smo večeras uživali svi skupa uz prekrasnu glazbu, uz prekrasan uvod i svi koji smo bili ovdje večeras možemo biti prezadovoljni, ustvari to čini grad gradom i s cijelom nadgradnjom kulturnog i društvenog života zato Gordani puno hvala na ugodnoj večeri i nadam se da neće stati na ovoj knjizi nego da ćemo imati još puno njezinih knjiga i ovakvih prekrasnih večeri.“

– zaključio je gradonačelnik.

Autorica knjige Gordana Ross otkrila je kako je nastala knjiga: „Početnu inicijativu dali su djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja nakon mojeg gostovanja na Noći knjiga gdje sam u biti čitala te svoje priče. Financijski su je poduprli Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja, Grad Petrinja i tvrtka HiPP u kojoj sam ja zaposlena. Knjiga je nastala tako što sam odlučila da naprosto sve te pričice koje objavljujem svakodnevno na svojoj facebook stranici ukoričim u jednu lijepu papirnatu formu kako bi naprosto ostao jedan trag onakav kakav smo mi navikli imati kroz školovanje, dakle jedna knjižica koju bi svatko rado uzeo u ruke i pročitao. To su isključivo smijehotvorine – priče koje ne sadrže žuč, koje ne sadrže politiku, koje ne sadrže vrijeđanje nekoga, to su situacije u kojima se svatko može prepoznati, nekakve životne pričice iz obitelji, iz kuhanja, iz raznih tema ali uglavnom smijeh i samo smijeh.

Knjiga ima 200 – tinjak stranica, u njoj je preko stotinu pričica, ilustraciju je radila Ivana Švragulja tako da je knjiga grafički i vizualno vrlo moćna. Naslovnicu je radio gospodin Ivo Tomljenović, naš poznati fotograf.“ - istaknula je Ross. U glazbenom dijelu večeri nastupili su Marija Alapić i Marko Nedug.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr