03.08.2018.
Službena Petrinja
   291
Održani preliminarni razgovori sa Zorislavom Srebrićem i upravom GŠNK Mladost

Zorislav Srebrić, tajnik Hrvatskog nogometnog saveza koji je od 2014.godine i viši savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza posjetio je Petrinju kako bi obavio razgovore s upravom GŠNK Mladost koji su vezani za pripremu nadolazećih utakmica koje bi se odigrale u Petrinji zbog nogometne euforije koja još uvijek traje od Svjetskog nogometnog prvenstva. Gradonačelnik Darinko Dumbović je sudjelovao u razgovorima te je objasnio o kakvim se planovima radi:

„Naši planovi su da se za pomoćno igralište koje se nalazi pokraj gradskog stadiona "Mladost“ napraviti projekt u kojem bi stavili umjetnu travu, ogradili teren i zajednički investirali iz sredstava koja pomažu područjima koja zaostaju u razvoju i koja su ratom pogođena. Nogometni savez tamo želi imati bazu, kad pogledamo generacije koje su uključene iz svih selekcija koje ima GŠNK Mladost , a riječ je o dvjestotinjak i više djece kojima treba podrška. Mi ćemo kao Grad nastojati biti u tim projektima nositelji, a tražimo partnere iz resornog ministarstva i iz Hrvatskog nogometnog saveza koji ovdje ima jednu obvezu.

Prije tri godine je ovdje bila nogometna reprezentacija koja je osvojila medalju 1998. i ovdje nam je demonstrirali nogomet , a predsjednika nogometnog saveza Davora Šukera smo opet pozvali da dođu u Petrinju i da ponovimo druženje koje je važno za mlade generacije i vatrene koji su primjer budućim generacijama u Petrinji.

Ja se prije svega zahvaljujem Zorislavu Srebriću koji je Petrinjac i uvijek se rado sjeća i odaziva na naše pozive što nam puno znači jer to je jedna od većih podrška. Zahvaljujem se i direktoru Davoru Iviću koji je uz predsjednika, dopredsjednika i upravu kluba organizirao ovaj doček gdje su oni obišli teren, a mi smo ih malo podsjetili koliko smo devastirani kroz Domovinski rat, a kroz tu devastaciju i nadgradnju sportskog života tražimo pomoć i ostalih institucija te nogometne organizacije, kao što je to Savez, da nam maksimalno pomognu koliko mogu. Dogovorili smo se da ćemo se naći još u Petrinji i da ćemo se naći u nogometnom savezu te da ćemo otvoriti prave razgovore jer ovo je samo na tragu preliminarnih razgovora.„

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr