07.02.2019.
Službena Petrinja
   459
Otvoren Kabinet za logopedsku podršku u Hrvatskom domu Petrinja

Jučer, 4. veljače 2019. godine je u Pučkom otvorenom učilištu u Hrvatskom domu Petrinja otvoren Kabinet za logopedsku podršku gdje se pružaju besplatne usluge logopedske djelatnosti za svu djecu Grada Petrinje predškolske i osnovnoškolske dobi, ali i odraslih. 

Voditeljica Kabineta za logopedsku podršku je mag. logop. Katarina Matijević koja će u kabinetu provoditi logopedsku dijagnostiku, individualni logopedski tretmani i logopedsko savjetovanje.

Otvorenju Kabineta prisustvovao je gradonačelnik grada Petrinje, Darinko Dumbović, koji je istaknuo ključnu ulogu logopeda kako bi Petrinja bila ‘Grad prijatelj djece’ u punom smislu riječi.

“Logoped je bio taj koji je, možemo reći, bio ključan i kojeg smo obećali kako bi Petrinja bila ‘Grad prijatelj djece’ u pravom smislu riječi i da stvorimo senzibilitet kroz sve ono što smo proživjeli. Normalno da je zdravstveni standard sve ono što treba svakom čovjeku, a posebno najmlađima. Ovo je dobra poruka, poruka svega onoga što kao grad možemo dati.”

– zaključio je Dumbović.

Svečanom otvorenju prisustvovala je i ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ primarijus dr. Marina Kovač:

“Ovo je sigurno jedan veliki i značajan korak za poboljšanje zdravlja najmlađih, ali isto tako i drugih kategorija građana koji će sigurno, zbog raznih drugih poremećaja, naći svoju potrebu javiti se ovdje. U sklopu svih onih aktivnosti koje smo imali u projektu ‘Grad prijatelj djece’, ovo pokazuje da se i dalje vodi briga, i dalje se nastavljaju sve te aktivnosti.“

Magistra logopedije Katarina Matijević dodala je i kako će puno radno vrijeme Kabineta biti popunjeno od samog početka, zbog dugog popisa onih koji su čekali na otvorenje te nastavila:

“Broj onih kojima je potrebna logopedska pomoć sve je veći u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj. Naša županija jedna je od onih kojima nedostaje najviše logopeda i znamo kako se u medijima priča kako su logopedi deficitarno zanimanje. Tako da smatram da je dobivanjem ovog Kabineta u Petrinji zapravo ostvaren jedan prestiž, koji brojni gradovi u Hrvatskoj nemaju.”

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr