22.12.2018.
Službena Petrinja
   798
Otvoreno „Tominje 2018.“

Božićni sajam tradicionalno petrinjsko „Tominje“ u središnjem gradskom parku otvorio je jučer Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje sa svojom zamjenicom Viktorijom Kaleb. „Tominje u Petrinji“ u organizaciji Grada Petrinje i Turističke zajednice grada Petrinje traje ove godine dva dana – petak, 21. i subotu, 22. prosinca, te se država u sklopu programa „Advent u Petrinji“.

Gradonačelnik Darinko Dumbović je sada već tradicionalno otvorio petrinjsko "Tominje" te čestitao svima nadolazeće blagdane.

„Mislim da smo pogodili i s „Tominjem“ i s „Adventom u Petrinji“i svime onim čime pokazujemo naše tradicionalne vrijednosti koje Petrinja baštini. Kada smo prije par godina odlučivali gdje bi to trebalo biti, jer je u početku bilo u Hrvatskom domu, definitivno sam odlučio da bi to trebalo biti u našem prelijepom, višestoljetnom parku gdje nam je i crkva sv. Lovre i gdje se u ovo vrijeme adventa i Božića treba čuti petrinjska pjesma i vidjeti sve ono što možemo ponuditi kao tradicijske vrijednosti našeg grada. Grad Petrinja u tom smislu ima što ponuditi.

Zahvaljujem ovom prilikom svima, ali baš svima koji rado dođu u Petrinju. Pogotovo zahvaljujem Petrinjkama i Petrinjcima, a najviše svim organizatorima. Petrinja uvijek mora dati poruku svega onoga što smo prošli kroz povijest, ali i svega onoga što imamo danas u svojim rukama i što moramo čuvati. Ovdje imamo naše izlagače, brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva i proizvođače rukotvorina, suvenira, koji imaju svoje kvalitetne proizvode. Zato smo i pozvali Petrinjke i Petrinjce i sve druge da dođu na „Tominje“i kupe za blagdanske poklone petrinjske proizvode, neki bar mali detalj za svoj obiteljski stol i pod bor. Da taj poklon koji će nekome darovati bude jedna petrinjska simbolika, jedan proizvod ruku ovih vrijednih ljudi.“

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr