24.10.2019.
Službena Petrinja
   299
Po planu napreduju radovi na Dječjem vrtiću u Češkom Selu

Tijekom današnjeg prijepodneva gradonačelnik Darinko Dumbović sa suradnicima obišao je radilište na Dječjem vrtiću u Češkom Selu i upoznao se s tijekom gradnje i uređenja ovog novog sadržaja u Gradskoj četvrti IV.

Nataša Vidović, ravnateljica Dječjeg vrtića Petrinjčica izrazila je zadovoljstvo da se u ovom naselju gradi jedan novi objekt te je istaknula;

„ Ovaj će objekt pomoći rješavanje jednog gorućeg problema, a to je povećanje smještajnih kapaciteta djece, tako da na proljeće sljedeće godine moći zadovoljiti svim našim Petrinjcima koji žele koristiti naše usluge.

Ona druga isto važna činjenica je novo zapošljavanje novih 10 djelatnika što svakako povećava standard grada Petrinje.

Mislim da ćemo se moći pohvaliti da ćemo imati jedan iznimno lijep, novi, moderni vrtić i to će ukupno biti 5. objekt našeg vrtića.

Podsjećam sam projekt ovog vrtića je preko 6 milijuna kuna, u objektu će biti smještene tri odgojne skupine sa svim popratnim sadržajima, dječjim igralištem, parkingom, tako da će biti onako kako ova Gradska četvrt i zaslužuje."

- zaključila je ravnateljica.

Slaven Kadečka, gradski vijećnik Koalicije „Rad za naš grad“ također je izrazio zadovoljstvo što je Gradska četvrt koja obuhvaća Koloniju, Češko Selo i Slatinu dobila vrtić koji će imati sve moguće standarde.

"Ovaj dom koji je godinama bio prazan i opustošen i svi koji su prolazili pitali su se čemu on služi i kakvu ima svrhu. Evo sada on će konačno imati svoju svrhu, bit će dječji vrtić i stanovnici ove Gradske četvrti imat će blizinu vrtića i standard koji zaslužuju u svojoj zajednici.

Radovi lijepo napreduju, nadamo se skorom završetku i veselimo se što ćemo imati takve sadržaje u svojoj gradskoj četvrti IV Češko Selo u kojoj živi 2 700 kućanstava. „

- dodao je Kadečka.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr