06.11.2018.
Zanimljivosti
Službena Petrinja
   442
Postavljen mljekomat na gradskoj tržici u Petrinji

Nakon dugog niza godina rada svojih roditelja, bavljenja govedarstvom i proizvodnjom mlijeka, mladi, ambiciozni Marko Boltužić, nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Donje Budičine postavio je prvi mlijekomat na Gradskoj tržnici u Petrinji. 

Naime, nakon završenog fakulteta upustio se u projekt nabavke mlijekomata pa u tome i uspio. Planira okrupnjavanje posjeda i kupovinu ostale poljoprivredne mehanizacije koja je potrebna za rad.

„Trenutno imamo četiri krave, a planirani broj kroz godinu dana je doći do deset komada. Jako je teško za opstati sa direktnom prodajom, odlučio sam se na ovaj oblik proizvodnje. U planu je postavljanje i drugog mlijekomata u ogledno vrijeme, ako vidim da bi ovo moglo ići i ako vidim da je ovo jedna dobra priča. Postavio bih ga na drugoj lokaciji za koju smatram da bi frekvencija ljudi bila dovoljna za prodaju te dnevne količine koja je trenutno negdje oko 50 litara dnevno, naravno uz tendenciju povećanja proizvodnje. Kapacitet samog mlijekomata je puno veći, stane preko 200 litara u jednom punjenju."

– rekao je Boltužić.

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje isprobao je rad mlijekomata te kupio mlijeko za svoju obitelj. Nije sakrio zadovoljstvo time što je ovo inicijativa mladog poduzetnika i rekao:

„Vidimo da mladost ima jednu viziju, ne samo to nego i petlju uložiti svoj novac, danas za proizvodnju, proizvod , a na kraju krajeva svoju stoku, mlijeko. Želi imati svoj novac u svom džepu i da ne ovisi o drugim lancima gdje se novac čeka. Mislim da je ovo dobro i da trebamo dati još više poticaja takvim mladim ljudima da se nađu u sličnoj priči, proširenju svojih djelatnosti gdje ih Grad Petrinja neće izostaviti u natječajnoj godini za obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Čestitam cijeloj obitelji."

Gradonačelnik se zahvalio Marku što je mali dio grada pretvorio u dobru ponudu te nastavio:

„Kroz prostorno planiranje same nove tržnice, bilo bi dobro sugerirati gdje bi sljedeći mlijekomat bio u ponudi. Obitelj Boltužić sigurno spada u jedan od najsamostalnijih slojeva društva koji dobro znaju što žele, a to je živjeti od svojeg rada. Proces je hvale vrijedan jer znamo da imamo zdravu hranu i zdrav proizvod iz našeg susjedstva, za što ih svakako treba pohvaliti."

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr