16.04.2019.
Službena Petrinja
   496
Potpisan Ugovor za izradu projektne dokumentacije za projekt „Sportsko rekreacijska zona uz rijeku Petrinjčicu“

Gradu Petrinji su u sklopu IP-a dodijeljena bespovratna sredstva za financiranje projektnog prijedloga Izrade projektne dokumentacije pa projekt „Sportsko rekreacijska zona uz rijeku Petrinjčicu u iznosu od 421.855,00 kuna. U sklopu projekta pokrenut je otvoreni postupak javne navabe, a procijenjena vrijednost nabave je 332.00,00 kuna.

Nakon provedene nabave potpisan je Ugovor s Bilota inženjering d.o.o. iz Segeta Donjeg koji su ponudili iznos od 212.500,00 kuna.

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje je pozdravio prisutne u ime svoje zamjenice i najbližih suradnika u nadi da će potpisivanje ovog Ugovora biti u interesu jedne i druge strane, te je naglasio:

„Vjerujem iskreno i prijateljski da ćemo na samom početku ostvariti što smo si zacrtali.
Ovo je početak nečega za što smatram da radimo dobra djela i da struku treba uključiti.
Nadam se da ćemo napraviti dobre projekte u interesu svih građana i svih generacija koje dolaze u budućnosti u kojoj će uživati, a vi ćete biti tu obilježeni i uvijek ste dobro došli s dobrim djelima i dobrim projektima.“

Voditelj ovog projektnog tima, Danijel Dvorneković je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem Ugovora za ovaj projekt zbog toga što se radi o projektu koji obuhvaća sve građane Petrinje, bez obzira na uzrast, kao što obuhvaća i osobe s invaliditetom te djeca s poteškoćama u razvoju.

„Na postojećem nogometnom igralištu koje je površine 40 tisuća metara kvadratnih rekonstruirat će se nogometno igralište sa tribina, a bitno je za naglasiti i sa atletskom stazom sa šest traka i ostalim atletskim područjima. Tu su i nogometni teren za mali nogomet, badminton, odbojku, prostor za djecu s teškoćama u razvoju, vanjska teretana koja će biti prilagođena osobama s invaliditetom, javna zgrada sa namjenom svlačionica, kotlovnice, spremištem i ugostiteljskim objektom, stolni tenis, šah, a s druge strane tog prostora je projekt Multifunkcionalno igralište uz rijeku Petrinjčice površine oko devet tisuća metara kvadratnih koji bi u projektnoj dokumentaciji trebao obuhvaćati košarkaško igralište sa montažnom natkrivenom tribinom, parkom sa fontanom, dječjim igralištem i ostalim hortikulturnim uređenjem“, istaknuo je Dvorneković te na kraju dodaje kako su u cijelom tom prostoru predviđene i pješačke staze.

U ime tvrtke Bilota inženjering ugovore je potpisao direktor Ivan Bilota koji je istaknuo kako su projektne ideje dobro razrađene.

„Nama je čast i drago nam je što ćemo biti dio tima, ne sami, nego tima, pošto znamo da su bila dva druga projekta, to je uređenje Gradskog kupališta i terase. Koliko sam upoznat, to su i manji projekti, ovo bi trebala biti kruna cijelog tog jednog centra, odnosno športsko-rekreativnog cilja podizanja Petrinje. “

- rekao je Bilota.

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr