20.03.2019.
Službena Petrinja
Službena Petrinja
   342
Potpisani ugovori s Udrugama iz područja Domovinskog i II. svjetskog rata u vrijednosti 173.000,00 kuna

U Maloj vijećnici Grada Petrinje danas su ugovore potpisale udruge iz područja Domovinskog i II. svjetskog rata temeljem Javnog natječaja za financiranje projekata i programa udruga u 2019. godini raspisanog 19.12.2018.godine. 

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, zajedno sa svojom zamjenicom, Viktorijom Kaleb, pozdravio je sve prisutne te istaknuo:

„Kroz partnerske odnose sa udrugama koje su proistekle iz Domovinskog rata i svim ostalim udrugama moramo napraviti ono što je najvažnije a to je sačuvati civilizacijske dosege. Grad Petrinja je u stvaranju neovisne Republike Hrvatske imala ogroman doprinos kroz ljudske žrtve, žrtve hrvatskih branitelja, kroz stradanja, ranjavanja i sveg mogućeg devastiranja prostora u kojem smo živjeli i u kojem živimo i dobili smo ono što imamo a to znači ponekad i devastirane odnose koje moramo graditi. Graditi možemo samo s uzajamnim poštovanjem, poštovanjem različitih potreba, kultura, interesa, vjeroispovijesti i svega onoga što kao jedna civilizirana zajednica možemo dati poruku. Da bi to očuvali moramo imati kao udruge i kao Grad svoje programe, ti programi nose u sebi ono što vi kao udruge imate i mogu reći da sam za sada zadovoljan sa vašim radom i da možemo sa obostranim nastojanjima dati sve od sebe da svakog dana imamo bolje programe i da sve ono što kroz povijest imamo u svojoj baštini, da sačuvamo upravo kroz te vrijednosti. Mislim da smo na dobrom putu da izgradimo grad, da izgradimo sebe i ono što je najvažnije i one odnose koji bili takvi kakvi jesu, to su po meni vaše buduće zadaće. Nastojati ću pomoći koliko je u mojoj moći. Molim vas da u svakoj godini napravimo iskorak onoga što smo dobili u nasljeđe, kao nova država, da sačuvamo te vrijednosti a to su stvarno vrijednosti, pogotovo iz Domovinskog rata.“ U ime prisutnih udruga zahvalio se Darko Dumbović, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Petrinje te dodao: „Naravno da su naša očekivanja uvijek veća i da uvijek bi bilo bolje da je više ali moramo biti svjesni da su financijske mogućnosti takve kakve jesu. Ovo što je rekao gradonačelnik me veseli, da ukoliko bude projekcija punjena Proračuna da će biti mogućnosti pojačavanja nekih projekata, naravno onih koji su važniji i prepoznatljivi, to je dobro.“

– zaključio je Dumbović.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr