14.08.2019.
Službena Petrinja
   309
Radovi na proširenju groblja Sv. Benedikt u završnoj su fazi

Radove na asfaltiranju ceste prema groblju Sv. Benedikt obišao je Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, koji je istaknuo da su radovi na groblju u završnoj fazi.

„Radovi su u samome finišu i pred sam završetak ogromno parkiralište koje je iz Intervencijskog plana i u ovome jednom dijelu groblja gdje su postavljene kamene kocke, a sama investicija iznosi negdje oko 3.900.000,00 kuna. Nadamo se da će kroz 15 dana biti sve gotovo te da ćemo imati asfalt u finalnoj fazi i da će ovaj projekt kroz mjesec dana dobiti uporabnu dozvolu. Danas vidimo da nakon Vidikovca među završenim radovima su i groblje, a s druge strane mislim da će kroz nekih mjesec dana biti gotovo igralište na Slatini i s treće strane nam je jako bitno da se oko crkve Preobraženja Gospodnjeg na Slatini napravi javno parkiralište i cesta u što skorijem roku. Svakodnevno stišćemo sve one koji su u Intervencijskom planu koji su dobili posao i znam da mnogima nije lako jer nema radne snage, ali ugovori se moraju poštivati, a ja samo tražim strpljenje od građana koji čekaju da se to sve napravi.“

– rekao je gradonačelnik.

Proširenje groblja Sv. Benedikt u Petrinji dio je projekta „Razvojem male (komunalno prometne) infrastrukture do unaprjeđenja kvalitete života (3RP3)“ vrijedan 34.677.711,21 kuna sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj sa 27.485.076,51 kn bespovratnih sredstava. Zajednički ga provode Grad Petrinja i partner Komunalac Petrinja d.o.o., a na provedbi radi tim od 6 osoba predvođen voditeljicom projekta Mirom Vitković Mačković.

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr