20.02.2018.
Službena Petrinja
   212
Sastanak članova Udruženja obrtnika grada Petrinje, Gline i Topuskog sa gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem

Kako stvoriti partnerske odnose između obrtnika i Grada Petrinje, Intervencijski plan, te poticanje zapošljavanja, kao i problemi rada na crno u obrtničkim branšama bile su teme razgovora današnjeg sastanka predstavnika Udruženja obrtnika Gradova Petrinje i Gline, te općine Topusko s gradonačelnikom Grada Petrinje Darinkom Dumbovićem.

Tijekom sastanka čulo se kako ovi obrtnici ukupno broje 455 obrta, od toga su 285 s područja Petrinje. Za usporedbu, prošle godine u ovo vrijeme bilo je registrirano ukupno 290 obrta. Nažalost neki su u procesu gašenja.

Dosadašnja suradnja s Gradom Petrinjom i gradonačelnikom Dumbovićem ocijenjena je kao odlična, a našlo se i dosta dodirnih točaka u petrinjskom Intervencijskom planu, posebice mjere koje potiču zapošljavanje.

Problem je nastao i u izmjenama natječaja za obrtnike koji plaćaju godišnji paušalni porez, a njih je na petrinjskom području 100.

Osim predsjednika Udruženja Ivana Solomuna na sastanku su bili Snježana Prpić, podpredsjednica, Anto Tadić iz ceha građevinarstva, Mario Štifan iz ugostiteljstva, Dario Supan iz Nadzornog odbora i Marta Olah Čorak, tajnica Udruženja.

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr