13.sjednica Gradskog vijeća

 

Danas, 15. rujna 2014. održana je 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje u Velikoj vijećnici Grada. Na aktualnom satu Vijećnici su postavljali pitanja gradonačelniku Grada Petrinje Darinku Dumboviću.

Vijećnica Anita Begić Hadžipašić postavila je pitanje Gradonačelniku da li se može proglasiti stanje elementarne nepogode u Gradu te koliko je trenutno ugroženih kućanstava i što je sve poduzeto. Gradonačelnik je odgovario da su sve službe na terenu, nastale štete se utvrđuju, ali najgori val vode se tek očekuje. Poduzima se sve što je u moći da se zaštite građani i njihova imovina.

Vijećnik Joco Marković postavio je pitanje, odnosno dao sugestiju Gradonačelniku da se u idućoj godini iz proračuna Grada financira održavanje i čišćenje odvoda i kanala te da se proračun više usmjeri na građane. Gradonačelnik je odgovario da je potrebno dati kvalitetne prijedloge koji bi se mogli uvrstiti u proračun, te da Grad ne može donositi odluke o kanalima i odvodima koju su u nadležnosti Hrvatskih i Županijskih cesta.

Vijećnik Nenad Gavranović postavio je pitanje koordinacije službi zbog elementarne nepogode i poplava koje prijete Gradu i okolnim mjestima te želi da Mjesni odbori utvrde kritične točke na svojim područjima. Gradonačelnik je odgovorio da je najveći problem zapuštena komunalna infrastruktura i da je to zajednički posao kako bi se moglo utvrditi postojeće stanje i onda zajednički rješiti taj problem.

Vijećnica Ljubica Sodić je postavila pitanje lokalnog vodovoda Hrastovica – Taborište. Gradonačelnik je odgovorio da se Hrastovica treba izjasniti da li žele da njihov vodovod uđe u sustav i pod kontrolu Privrede ili ne te da se nada zajedničkoj suradnji po tom pitanju.

Sjednica je prekinuta nakon 3. točke dnevnog reda zbog izvanrednog stanja u Gradu i nastaviti će se u propisanom roku.