14.11.2017.
Događaji
Službena Petrinja
   861
Smotra vozila petrinjske zimske službe

Smotra vozila zimske službe petrinjskog poduzeća „Komunalac“ održana je danas u dvorištu bivše stolarije.

Smotra vozila zimske službe petrinjskog poduzeća „Komunalac“ održana je danas u dvorištu bivše stolarije. Ovom prigodom djelatnici Policijske postaje Petrinja obavili su pregled tehničke ispravnosti vozila.

Smotru je obišao i Branimir Bešlić, zamjenik gradonačelnika Grada Petrinje koji je podsjetio da zimska služba traje u periodu od 15.studenog do 1.travnja, te dodao:

„Grad Petrinja mora osigurati čišćenje oko 200 kilometara ceste od kojih je 100 asfaltirano, a 100 neasfaltirano. To je veoma zahtjevan posao. Ja sam izuzetno zadovoljan zato što vidim da se firma Komunalac ekipirala u tom smislu i da uglavnom oni, dakle ralice poduzeća Komunalac i Privreda koje su isto tako u vlasništvu grada će odraditi najveći dio posla. Imamo ugovore sa četiri kooperanta, ali njih uključujemo samo u slučaju da dođe do velikih padalina i da ove ekipe ne mogu na vrijeme i s voljom odraditi posao. Molim građane za strpljenje, znate kakve su nam ceste, da se nalazimo usred ogromnog posla što se tiče Aglomeracije u Petrinji, znam da će biti problema, ali pokušat ćemo to sve u suradnji sa izvođačima dovesti u neku mjeru koja će biti najmanje štetna za naše građane, međutim ja se unaprijed ispričavam ako bude nekakvih situacija koje su nepredviđene može se javiti meni, voditelju ove zimske službe ili direktoru Komunalca.“

Voditelj zimske službe je Zdravko Milaković iz Komunalca koji je naglasio kako je dežurstvo organizirano 24 sata sa sjedištem u prostorijama bivše stolarije, te da postoje četiri prioriteta čišćenja:

„Prioriteti imaju svoju dinamiku, a prvi prioritet se izvodi do sedam sati nakon prestanka padalina, što znači kako nakon toga ne bi smjelo biti ugaženog snijega i leda, drugi prioritet je 20 sati nakon prestanka padalina, treći prioritet je nakon 48 sati, dok su četvrti prioritet putovi do lovačkih domova ili do Planinarskog doma na Hrastovičkoj gori koje čistimo prema potrebi zavisno o količini snijega i svega ostalog.“

– dodao je Milaković.

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr