02.07.2018.
Službena Petrinja
   541
Sportski plesni klub Petrinia slavi 10. rođendan

Sportski plesni klub Petrinia povodom 10. rođendana organizirao je „Festival plesa“ koji je započeo jutros u petrinjskom Gradskom parku plesnim radionicama, a na kojima su posjetitelji mogli naučiti plesati salsu, cha-cha-cha, disco fox, sambu, argentinski tango, jive i bachatu

Sportski plesni klub Petrinia povodom 10. rođendana organizirao je „Festival plesa“ koji je započeo jutros u petrinjskom Gradskom parku plesnim radionicama, a na kojima su posjetitelji mogli naučiti plesati salsu, cha-cha-cha, disco fox, sambu, argentinski tango, jive i bachatu.

Na središnjoj svečanosti Festivala plesa" u Maloj dvorani Hrvatskog doma, na kojoj je prikazana video prezentacija o 10 godina Kluba, Natalija Antić Bjelac, predsjednica Plesnog kluba Petrinia uručila je Zahvalnicu za nesebičnu podršku i suradnju Darinku Dumboviću, gradonačelniku Grada Petrinje, koji je ovom prigodom rekao:

Meni je posebno drago što vas mogu pozdraviti u ime Grada Petrinje, kao gradonačelnik Grada Petrinje, a još više kao zaljubljenik u ples, jer od vaše prve Skupštine nekako sam bio dio vas i znam da je ples jedna posebna ljubav i priča i nešto što čovjeka jednostavno potiče kada čuje glazbu. Glazba je ta koju moraš imati u srcu, ali kad je sinkroniziraš sa svojim pokretima onda je to jedna umjetnost, to je ono što je mene prije svega kao mladog čovjeka rock n roll generacije povezalo s plesom, zato sam uz vas. Morao sam prije svega doći ovdje reći jedno veliko hvala, hvala svima vama koji ste bili dio ove desetogodišnje priče roditeljima, profesorima, bakama, djedovima – vi ste ti koji ste ih pratili, Marku Badriću, predsjedniku Petrinjskog sportskog saveza, mislim da smo dali jedan obol, ali da nije bilo Natalije ne bi bilo ni te razine, jer jedan čovjek odnosno u ovom slučaju jedna žena čini razliku, jedan čovjek uvijek može činiti razliku i onda je dobro da to cijenimo i da ga pratimo. Zato sam i došao ovdje jer nikada nisam zatvorio vrata i uvijek sam nastojao pomoći. Čestitam vam na svim ovim prekrasnim trofejima koji pokazuju da ste bili ambasadori prije svega grada, sebe, bili ste jedni od najboljih ambasadora grada Petrinje po svijetu, po Europi i to je ono što je trajna vrijednost. Neka vam ples bude jedno veliko zajedništvo, jedna vječna inspiracija za bolji život i da predstavljate sebe, svoju obitelj i svoj grad Petrinju.

Božidar Čavala, predsjednik Hrvatskog sportskog plesnog saveza, pohvalio je rad i ples Plesnog kluba Petrinia, dodajući kako se Klub sa svojim postignućima nalazi na samom vrhu. Na kraju večeri u Atriju Hrvatskog doma održan je večernji show program uz vrhunske plesače i gošće Doru Lovreković i Ingu Potnar, dok je Jakov Bjelac, plesač Plesnog kluba Petrinia, koji je već neko vrijeme i u pjevačkim vodama imao promociju svoje pjesme „Život“.

U sklopu "Festivala plesa" plesne radionice će također biti održane i sutra na Gradskom kupalištu u vremenu od 11 do 16 sati, a nakon toga će u 21 sat u Atriju Hrvatskog doma biti održana plesna večer „Plešemo zajedno“ na kojoj će uz plesače Kluba i polaznici plesnih radionica pokazati što su naučili u protekla dva dana.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr