07.01.2020.
Službena Petrinja
   99
Susret gradonačelnika Dumbovića i paroha Umičevića

Gradonačelnik je povodom nadolazećeg pravoslavnog Božića ugostio petrinjskog paroha Sašu Umičevića. Izrazio je zadovoljstvo što može u ovo blagdansko vrijeme još jedanput poslati poruku ljubavi, mira i blagostanja naglasivši da  je ono najvažnije što građani i  vjernici  bilo kojeg  vjerskog, političkog i društvenog opredjeljenja traže i trebaju jest određena stabilnost. 

„Mi s vama imamo vrlo dobre odnose. Znamo da imate za početak projekata koji su bili vezani za vašu parohiju koju smo uspjeli ovih zadnjih godina urediti koja je u samom centru grada. Znamo da radite novu crkvu i da ćemo svi zajedničkim radom dati sve od sebe kako bi svi pravoslavni vjernici imali tu svoju vjersku, duhovnu baštinu koju su kroz povijest baštinili u gradu Petrinji. Ja kao gradonačelnik ću uvijek biti prema vama otvoren i da tim zajedničkim radom možemo biti garancija boljeg života za sve generacije koje dolaze. Pošto sada dolazi Božić, želim da uz ove skromne poklone se na neki način darujemo. Ovi pokloni su samo simbolika ali su prije svega jedno veliko poštovanje i ovo što sam rekao to govorim ne kao političar nego prije svega kao čovjek koji vam želi reći od srca vama i vašim vjernicima. Mir Božji Hristos se rodi. Hvala Vam lijepa i dobrodošli“

- istaknuo je pri susretu gradonačelnik Dumbović.

Paroh Umičević zahvalio se gradonačelniku na prijemu i toplim riječima podrške i iskrenim željama za duhovni napredak pravoslavne zajednice te na pomoći koju Grad Petrinja pruža pravoslavnoj zajednici .

„Ostvarili smo velike stvari i velike rezultate, ne samo na korist pravoslavnih vjernika nego i našeg grada Petrinja koji svi doživljavamo kao svoj. Zgrada od parohije je bila u teškom stanju, zahvaljujući Vašoj pomoći zgrada je dobila onaj svoj izvorni sjaj i više ne narušava izgled centra grada Petrinje.“ Paroh Umičević poželio je u Novoj godini svim građanima grada Petrinje mir i ljubav, sreću i blagostanje te razumijevanje i uzajamno opraštanje. Naglasio je da bez obzira po kojem kalendaru slavimo Božić „u svakom slučaju i jedne i druge Sin Božji svojim rođenjem podsjeća da bismo svi trebali jedni druge i sami sebe i svu prirodu koju nam je Bog podario na upravljanje neprestano obnavljati dobrotom, ljubavlju, istinom i pravdom Božjom“.

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr