13.07.2018.
Službena Petrinja
   932
U Luščanima obilježen Petrovdan

Manifestacijom „Volimo i čuvamo naše običaje“ obilježen je Petrovdan, Dan sela Luščani

Manifestacijom „Volimo i čuvamo naše običaje“ obilježen je Petrovdan, Dan sela Luščani. Kulturno umjetničkom programu uz brojne mještane prisustvovao je i Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje i zastupnik u Hrvatskom saboru:

„Meni je drago što sam danas ovdje i što mogu pozdraviti sve mještane Luščana, koji žele dati snažnu poruku da ovdje život živi, da se ovdje ide dalje sa životom i poslom, ali s onim najvrjednijim što ima, to je čuvanje tradicionalnih, kulturnih i vjerskih sadržaja koji su na neki način svetinje za svaki narod. Svaki narod ima svoju svetinju, svoj oltar, svoju crkvu, to treba poštivati. Ovdje moramo lupati jedne nove temelje, temelje zajedništva koje povezuje ljude, nikako da ih razdvaja“

- rekao je gradonačelnik te podsjetio kako su na tom području Banovine obnovili nekoliko domova, a konkretno u Luščanima su asfaltirali cestu te je postavljeno nekoliko primjeraka LED rasvjete.

Prije folklornog i zabavnog programa, petrinjski paroh Saša Umičević blagoslovio je blagdanski slavski kolač i sve nazočne.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr