23.12.2019.
Službena Petrinja
   280
U Mošćenici upaljena i četvrta adventska svijeća

U organizaciji Mjesnog odbora Mošćenica i vjeroučiteljice Josipe Radišić na Trgu hrvatskih braniteljica u Mošćenici danas je gradonačelnik Darinko Dumbović upalio četvrtu, posljednju adventsku svijeću.

Paljenju advenstke svijeće prethodila je molitva koju je vodio trajni đakon Vjekoslav Uvalić kao i pjesme koje su pjevali mališani, a na kraju je održano i prigodno druženje.

Gradonačelnik Darinko Dumbović ovom prigodom se obratio:

„Danas se posebno radujem što sam u Mošćenici, što vidim ovdje mlade ljude i čujem pjesmu koju je Mošćenica oduvijek gajila i imala u sebi. Ovaj vijenac i ove četiri svijeće pokazuju zapravo ljubav orema duhovnosti, prema ovim danima kada su ljudi u obitelji, kada se nalazimo i kroz dobre riječi dajemo poruke i mira, blagostanja, zadovoljstva. Ova četvrta svijeća mene posebno raduje zato nšto sam dobio priliku da dođem i da ju zapalim i da ona bude svijetlost koja će pokazati bolji život. Mislim da to Mošćenica zaslužuje i da je kroz Domovinski rat pokazala pa do danas d aima prije svega ljude koji su znali obraniti i koji sad znaju stvarati društveni život. Taj društveni život kroz sve društvene događaje bez razloga da li ti događaji bili politički, vjerski zato je Mošćenica uvijek zajedno od 90-tih godina. Neka Božić i Nova godina bude sretna svim dragim Mošćeničanima. Vjerujem da ćemo jednim zajedničkim kvalitetnim radom doprinjeti da u slijedećoj 2020. godini da završimo ono što smo započeli i zato neka bude svima puno sreće, mukotrpnosti, razumijevanja, zdravlja i bolje vjere one koje će prognozirat i ostvarit bolje sutra "

- poručio je gradonačelnik.

Trajni đakon Vjekoslav Uvalić:

„Od samoga vrha našeg gradonačelnika i svih građana grada Petrinje danas smo upalili četvrtu svijeću koja simbolizira ljubav. Taj sjaj četvrte svijeće želi pokazati da smo na vrhuncu pri samome dolasku rođenja Isusa Krista sina Božjeg, rekao je Uvalić “.

Na kraju, u ime Mjesnog odbora, Darko Lipovac zahvalio je svima koji su pomogli u izradi adventskog vijenca, te Gradu Petrinji i gradonačelniku što su omogućili nabavu materijala za izradu vijenca te na taj način omogućili i Mošćenici da spremna uđe u razdoblje adventa.

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr