18.05.2019.
Službena Petrinja
   187
U Petrinjskoj kući zdravlja održan tečaj reanimacije

Građani grada Petrinje danas su imali priliku u Petrinjskoj kući zdravlja poslušati tečaj reanimacije pod nazivom „Pokreni srce – spasi život“ na kojem je bio petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović sa svojim suradnicima te je ovom prilikom pozdravio sve koji su danas ovdje došli i koji su pokazali što znači biti u prvoj pomoći.

„Mnogi od nas su bili u situaciju da treba čovjeku pomoći, ali taj tren smo osjećali strah u sebi koji je bio zbog neznanja i zbog toga što uopće nismo bio svjesni kako i što napraviti i zato ova vježba od struke će nam dobro doći.

Svi oni koji svakodnevno dolaze u Petrinjsku kuću zdravlja znaju da ona daje puno sadržaja u kojima struka dolazi do izražaja zato idemo vidjeti što možemo napraviti za svakog čovjeka kako bi imali preventivu.

Vjerujem da ovo što Petrinjska kuća zdravlja bude radila u budućnosti kroz EU projekte koji su do sada iznosili preko milijun eura te je zaposleno preko 30 žena koje su dobile svoje radno mjesto nije mala stvar.

Ključ cijele priče je da vidimo što je to društveni problem, što to daje karakter života kroz europski novac jer bojim se da se na naš novac ne možemo osloniti, kao što i znate, proračun Grada Petrinje je samo 70 milijuna kuna, a s europskim proračunom je šest puta veći te iznosi 420 milijuna kuna.

Tu je bogatstvo europskih fondova i nastojati ćemo kroz Udruge i kroz volontere doći najprije do sadržaja problema kako bi ga riješili kroz europske programe i te programe trebamo ispregovarati u sljedećem financijskom razdoblju Europske Unije.“

– zaključio je gradonačelnik Dumbović.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr