05.09.2019.
Službena Petrinja
   485
Udruga Bravo predstavila svoj program

Ususret obilježavanju Međunarodnog dana fizioterapeuta, Udruga Bravo za zaštitu zdravlja, prevenciju bolesti i tjelesne aktivnosti u Maloj dvorani Hrvatskog doma u Petrinji jučer, 04. rujna 2019. godine, organizirala je promociju i predstavljanje programa Udruge.

Jasminka Bušić, predsjednica Udruge, rekla je nešto više o ciljevima Udruge kao i kako je nastala ideja o osnivanju Udruge Bravo:

“Ideja o osnivanju Udruge Bravo je nastala iz višegodišnjeg radnog iskustva kao fizioterapeut. Kroz brojna tjelesna oštećenja i brojne bolesti i radom s pacijentima svih dobnih skupina naglasak je uvijek na prevenciju u njihovom svakodnevnom životu tako će i Udruga Bravo djelovati kroz sve dobne skupine, obuhvaćati će i djecu u predškolskim aktivnostima i školske dobne skupine, sve uzraste, starije osobe, osobe zrelije životne dobi, sve koji se žele brinuti o svom zdravlju, aktivno živjeti, voljeti sebe.“

– rekla je Bušić.

Podršku Udruzi Bravo svojim dolaskom dao je i Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, sa svojom zamjenicom, Viktorijom Kaleb.

„Udruga Bravo je dobrodošla u gradu Petrinji. Kroz slogan BRinem o zdravlju, Aktivno živim i VOlim sebe, mislim da su dali odličnu poruku i da ustvari čovjek treba imati kada je u pitanju svoje zdravlje prvo sebe i svoju obitelj i sve ono što treba napraviti kroz život i kroz prevenciju. Bolest je najveći problem što može doći za jednog čovjeka i za društvo. Znamo da danas nitko nije savršen i kada se trebamo odlučiti da u nešto idemo i da se odreknemo nekih blagodati da bi sebe stavili u prvi plan onda se odluke donose mjesecima i godinama. Nitko nije savršen pa tako ni zdravstveni sustav, i kada nam dođu mnoge ovakve udruge koje u gradu Petrinji prave nadgradnju, ne konkurencije nego standarda, prevencije svega onoga što građani mogu dobiti kroz razne udruge i naš projekt i naša strategija i Petrinjska kuća zdravlja i mnoge udruge koje su u gradu Petrinji u neposrednim kontaktima sa svima onima koji imaju specifične i različite bolesti, što više udruga više možemo imati ponude. Gospođi Bušić možemo reći hvala, hvala joj i mora se imati poštovanje prema njoj i prema svim ljudima koji u udrugama rade, pogotovo volonterski koji se aktiviraju i svojim dobrovoljnim radom doprinose zajednici. Fizioterapeutima čestitam Međunarodni dan fizioterapeuta koji je danas obilježen uz jedno ovakvo dobro djelo.“

– zaključio je gradonačelnik.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr