Gradonačelnik na skupštini DVD-a Prnjavor Čuntićki

dvdpr1

Izbornoj skupštini DVD-a Prnjavor Čuntićki prisustvovao je u petak, 7. travnja 2017.g., Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, te pohvalivši njihov rad osvrnuo se na Zahvalnicu za unaprjeđenje, doprinos i podršku u radu Društva koju su mu uručili članovi Društva. 
„Ovu zahvalnicu držim s velikim poštovanjem što ste me se sjetili. Hvala vam što postojite i posebno vam hvala što ste zahvalnice podijelili budućim generacijama koje će sigurno na vašim temeljima graditi ljubav koju ste im utkali, gdje ste pokazali da vam nije žao dati sebe i svoje slobodno vrijeme i što kroz cijeli život pomažete ljudima koji su u nevolji. Vi ste prije svega hrabri ljudi, humanisti i prije svega ste oni koji će zajednici pomoći kada treba i što riskirate čak i svoje živote da bi spasili tuđe. Moram se zahvaliti svima koji ste pomogli u ove četiri godine u poplavama i time pokazali kako se voli svoj grad. Upravo s humanošću koju imate u sebi se voli svoj grad. Malo je takvih ljudi. Vi ste posebni i uvijek i na svakom mjestu i svaka politika mora vas držati kao kap vode na dlanu. Siguran sam da ćete ovom skupštinom i zajedničkim radom pokazati da postavljate temelje, da ćete i dalje kucati na vrata Grada Petrinje i tražiti pomoć a ja ću nastojati kao gradonačelnik da vam uvijek pomognem. Vi ste pokazali da ste svijetli primjeri i pokazali ste kako su u vatrogascima ljudi koji su stvarali državu Hrvatsku i da nosite u sebi ljubav prema domovini i svome kraju.“ - rekao je gradonačelnik Dumbović. 
DVD Prnjavor Čuntićki osnovano je 1982. godine i do Domovinskog rata brojalo je 70 članova, a u Domovinskom ratu društvo je ostalo bez ičega. Svoj rad obnovili su 2004. godine, a protekle četiri predsjednik je bio Božidar Marjanović, kojem je večeras povjerenje dano i za naredno razdoblje. Društvo danas ima 49 članova, od kojih je 10 operativnih i 21 dijete.

dvdpr1a

 

dvdpr2

 

dvdpr3