Članovi Vatrogasne zajednice Grada Petrinje birali novo vodstvo

vrtgz1

Izvještajno - izbornu skupštinu održali su u subotu, 8. travnja 2017.g., članovi Vatrogasne zajednice Grada Petrinje. U ime Grada Petrinje obratio se Branimir Bešlić, zamjenik gradonačelnika: „Reći ću vam jedno moje osobno iskustvo, dakle ja nisam dobro percipirao što znači vatrogasac u lokalnoj zajednici sve do prije dvije-tri godine kada su Petrinja i okolna naselja bili ugroženi od poplava. Onda sam vidio što ste vi i kakva ste snaga. Svi smo se digli na noge, obranili smo i grad i prigradska naselja. Hvala Bogu nitko nije izgubio život, čak nije bilo niti nastradalih, bilo je nešto sitno materijalne štete, a perjanica svega toga bili ste vi.“
Na skupštini je izneseno financijsko izvješće i izvješće o radu za proteklu godinu a o svemu što rade svoj osvrt je dao Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje i zastupnik u Hrvatskome saboru, naglasivši: „Ja sam pod dojmom dobrih i dragih ljudi koji dragovoljnim radom oplemenjuju, prije svega, jednu humanu djelatnost u kojoj imaju jedno veliko srce za pomoć svim ljudima kada to najviše treba. Znamo i svjesni smo da su sve udruge u vatrogastvu uvijek i u kontinuitetu u nekom problemu, međutim, oni uvijek izvlače iz sebe onaj maksimum ljubavi prema pozivu i mislim da svi mi koji vodimo Grad moramo imati prema tome više razumijevanja, te mislim da je najvažnije reći i ono što je najveći problem, a to je novac.“ Gradonačelnik je dodao i kako je novac taj koji pokreće neke određene standarde koji u vatrogastvu trebaju, međutim, nadomjestak novcu je uvijek taj entuzijazam i sve ono što oni rade.
U izbornom dijelu skupštine, nakon razrješenja starih, izabrani su i novi članovi tijela upravljanja Zajednicom za novo četverogodišnje razdoblje, a u predsjedništvo izabrani su: Ivan Palaić -predsjednik, Boro Pavičić - dopredsjednik, Zvonimir Ljubičić - zapovjednik i članovi Stjepan Kušan, Dinko Pavičić, Stanislav Polovina, Josip Karaga, Božidar Marjanović, Darko Tominović, Davor Aberlić i Ljubomir Orabović - počasni predsjednik.

vrtgz2

 

vrtgz3

 

vrtgz4

 

vrtgz5

 

vrtgz6