13.11.2018.
Službena Petrinja
   827
Započeli istražni radovi na projektu "Sportsko rekreacijska zona uz rijeku Petrinjčicu"

Gradu Petrinji su u sklopu Intervencijskog plana dodijeljena bespovratna sredstva za financiranje projektnog prijedloga Izrade projektne dokumentacije za projekt „Sportsko rekreacijska zona uz rijeku Petrinjčicu“ u iznosu od 421.855.00 kuna. 

U sklopu projekta neophodno je izvršiti geomehaničke istražne radove s izradom Geotehničkog elaborata analizom nosivosti i slijeganja. Razlog navedenih istražnih radova je što postojeće igralište je zbog visokih podzemnih voda često poplavljeno što izaziva značajne neravnine na terenu. Radove je obišao voditelj projekta Danijel Dvorneković sa članovi projektnog tima te gradonačelnik Darinko Dumbović koji je naglasio:

„Drago mi je danas što tim koji odrađuje ovaj dio posla vezanog za Intervencijski plan koji gradu daje sve sadržajno i ono što moramo odraditi prije svega kao odgovorni ljudi te imati određenu odgovornost prema prostoru pogotovo kada je u pitanju sportsko- rekreacijska priča u cijelome gradu. Danas se odrađuje geomehaničko istraživanje koje je ključno kako bi mogli imati ono što je najvažnije, a to je sigurnost na samom stadionu. Znamo da je ovo igralište svake godine potopljeno kada kiša u više navrata napravi jedan prirodni bazen koji tu ne bi trebao biti i zato to trebamo ispraviti. Ovdje je prisutan i naš doktor Ljubičić koji je stručnjak za bušenje te se nadam da će napraviti odgovarajuće pripravne radnje. Očekujemo od svih timova kao što je i ovaj da će u roku napraviti svoj dio posla. Za ovaj projekt 421.000,00 kn je veliki novac jer će to biti ogromna investicija. Uz multifunkcionalno igralište pokazat ćemo da smo Grad-prijatelj djece i da ćemo kroz atletsku stazu za koju je ideja krenula još prije godinu i pol dana od našeg pokojnog pročelnika Demetrovića, zaokružiti jedan dobar ciklus sportsko- rekreacijske priče uz lijevu obalu Petrinjčice.“

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr