Zamjenici gradonačelnika

1. VIKTORIJA KALEB, dr. med.
2. BRANIMIR BEŠLIĆ, prof.
 

BIOGRAFIJE:

VIKTORIJA KALEB, dr. med.,  rođena je 27.01.1967. godine u Bosanskom Novom. Hrvatica je i katolkinja, udana. Odrasla je u  Banjaluci gdje je nakon srednjeg stručnog obrazovanja stekla zvanje –stručni suradnik prevoditelja njemackog jezika, potom završava studij medicine i stječe titulu –doktor medicine.  Od 1991. do 1998. godine živi u Beču gdje  na Austrijsko-američkom institutu usavršava znanje njemačkog i engleskog jezika, te stječe i informatičko obrazovanje. Od 1998. živi i radi u Hrvatskoj.  Kao liječnik obiteljske medicine radila je diljem Lijepe nase.. Kao članica liječničkog povjerenstva radila je 2002.   u HZZO u  Vinkovcima, a od 2003.radi u HZZO – Područna služba u Sisku.  Dva puta je osvojila vijećnički mandat kao nezavisna kandidatkinja a u protekom mandatu bila je i potpredsjednica GV. Na lokalnim izborima 2017.izabrana je za zamjenicu gradonacelnika grada Petrinje, kao nezavisna kandidatkinja. Ljubiteljica filozofije, knjizevnosti, glazbe, filma, prirode....

 

 


 

beslicBRANIMIR BEŠLIĆ, prof. rođen 17. srpnja 1960. godine, u Banovićima, BiH. Hrvat je i katolik. Oženjen je i otac jednog djeteta. Osnovnu školu je završio u Sisku, srednju u Petrinji te Fakultet političkih znanosti sveučilišta u Zagrebu.
U Domovinski rat uključuje se dragovoljno 1. svibnja 1991. godine i to kao pričuvni policajac pri VI. Policijskoj postaji Petrinja, a kasnije prelazi u HV gdje obavlja niz zapovjednih dužnosti. Prošao je mnoga ratišta, od Peckog, Bresta - Vurota, do Konjske glave i Šestanj brda. Dva puta je lakše ranjen i ima status HRVI 20 % trajno.
Odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata, Medaljom „Oluja", Spomenicom domovinske zahvalnosti i Redom hrvatskog pletera. Po činu je pričuvni poručnik HV-a. Od 1. veljače 1994. godine prelazi u Ured za obranu Petrinja na radno mjesto Predstojnika Ureda i ovu je dužnost obnašao do stupanja na mjesto zamjenika gradonačelnika Grada Petrinje.