VIKTORIJA KALEB, dr.med.

Doktorica VIKTORIJA KALEB, rođena je 27.01.1967. godine u Bosanskom Novom. Hrvatica je i katolkinja, udana. Odrasla je u Banjaluci gdje je nakon srednjeg stručnog obrazovanja stekla zvanje –stručni suradnik prevoditelja njemackog jezika, potom završava studij medicine i stječe titulu –doktor medicine.

Od 1991. do 1998. godine živi u Beču gdje na Austrijsko-američkom institutu usavršava znanje njemačkog i engleskog jezika, te stječe i informatičko obrazovanje.

Od 1998. živi i radi u Hrvatskoj. Kao liječnik obiteljske medicine radila je diljem Lijepe naše. Kao članica liječničkog povjerenstva radila je 2002. u HZZO u Vinkovcima, a od 2003.radi u HZZO – Područna služba u Sisku. Dva puta je osvojila vijećnički mandat kao nezavisna kandidatkinja a u protekom mandatu bila je i potpredsjednica GV.

Na lokalnim izborima 2017.izabrana je za zamjenicu gradonacelnika grada Petrinje, kao nezavisna kandidatkinja.

Ljubiteljica filozofije, knjizevnosti, glazbe, filma, prirode….

BRANIMIR BEŠLIĆ, prof.

Rođen 17. srpnja 1960. godine, u Banovićima, BiH. Hrvat je i katolik. Oženjen je i otac jednog djeteta. Osnovnu školu je završio u Sisku, srednju u Petrinji te Fakultet političkih znanosti sveučilišta u Zagrebu.

U Domovinski rat uključuje se dragovoljno 1. svibnja 1991. godine i to kao pričuvni policajac pri VI. Policijskoj postaji Petrinja, a kasnije prelazi u HV gdje obavlja niz zapovjednih dužnosti. Prošao je mnoga ratišta, od Peckog, Bresta – Vurota, do Konjske glave i Šestanj brda. Dva puta je lakše ranjen i ima status HRVI 20 % trajno.

Odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata, Medaljom „Oluja”, Spomenicom domovinske zahvalnosti i Redom hrvatskog pletera. Po činu je pričuvni poručnik HV-a. Od 1. veljače 1994. godine prelazi u Ured za obranu Petrinja na radno mjesto Predstojnika Ureda i ovu je dužnost obnašao do stupanja na mjesto zamjenika gradonačelnika Grada Petrinje u mandatu od 2009. do 2013. godine.

Comments are closed.

Close Search Window