PETRA

Petrinjska razvojna agencija - Petra d.o.o. osnovana je 2009. godine sa ciljem poticanja lokalnog gospodarskog razvoja, i od tada stručnim i učinkovitim radom pomaže javnim ustanovama, trgovačkim društvima te nevladinim udrugama sa područja grada Petrinje u realizaciji poslovnih projekata.

Razvojna agencija Petra obavlja sljedeće djelatnosti:

pružanje tehničke i savjetodavne potpore u programima međunarodne i regionalne suradnje,razmjena informacija u svrhu regionalnog razvoja,stvaranje lokalnih, prekograničnih i međunarodnih mreža promocija regije, potpora razvojnim programima uključujući i javno - privatna partnerstva, direktne investicije, posredovanje u suradnji sa nacionalnim i međunarodnim financijskim institucijama,  privlačenje direktnih stranih investicija (FDI - foreign direct investment),izgrađivanje institucionalnih kapaciteta,pružanje tehničke pomoći lokalnim vlastima u izradi projektnih prijedloga za financiranje kroz predpristupne fondove EU i dr.,

Do sada je Petra  d.o.o. pružila pomoć u izradi i realizaciji nekoliko desetaka  projekata za korisnike sa gradskog područja. Uspješno su izrađeni projektni prijedlozi za brojne gradske ustanove i tvrtke kao što su: Centar za šljivu i kesten, Turistička zajednica grada Petrinje, Poslovne zone Petrinja d.o.o. udruge Izvor, Petrinjčica itd. Sama agencija djeluje na adresi Artura Turkulina 39a, Petrinja. Sve potrebne informacije mogu se dobiti na slijedeći način: telefonom na brojeve 815-058, 813-220, odnosno e-mailom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.