25.04.2018.
Službena Petrinja
   900
Održana izvanredna sjednica Gradskog vijeća

Danas, 25.04.2018. godine, održana je 10. (izvanredna) sjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje koja je počela minutom šutnje kojom je odana počast preminulom stožernom generalu, Petru Stipetiću, počasnom građaninu grada Petrinje

Na sjednici su bili nazočni predstavnici ulice Milivoja Grgića, gdje je počela izgradnja reciklažnog dvorišta. Sjednica je sazvana samo za jednom točkom dnevnog reda – rasprava o izgradnji reciklažnog dvorišta na području Grada Petrinje o kojoj je izvijestio Mihael Jurić, gradski vijećnik.

Jurić je podnio prijedlog o stavljanju moratorija na gradnju reciklažnog dvorišta te da se izvidi mogućnost donošenja zaključka kojim bi na neko vrijeme odgodili ovu gradnju.

Darinko Dumbović, gradonačelnik je naglasio kako je dobro sondirati ozbiljnost pri radovima koji su vrijedni 2 milijuna kuna te kako su kazne Ministarstva, Fonda i EU zasigurno velike. Također je naglasio da ukoliko dođe do sporova, da je to proces koji dugo traje.

Nakon rasprave u kojoj je sudjelovalo nekoliko vijećnika donesena je odluka:

Odluka o privremenoj obustavi radova na izgradnji reciklažnog dvorišta na 30 dana.

Ujedno je imenovana i radna skupina u sastavu: Vlasta Vuglec, privremena pročelnica UO za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine, Magdalena Komes, predsjednica Gradskog vijeća, Mihael Jurić kao predlagatelj te članovi Nikola Bartulić i Miljenko Bušić koji će do sljedeće sjednice prikupiti materijale o zadanoj temi.

GALERIJA

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr