Službena Petrinja, Vijesti|

Škola nenasilja Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj, koje djeluje pri POU Hrvatskom domu Petrinja, obilježila je danas, 21. rujna 2021. godine UN – ov Međunarodni dan mira simbolično paljenjem svijeća mira kod Stabla mira ispred Hrvatskog doma u Petrinji.

Svijeću mira zapalila je i gradonačelnica Grada Petrinje, Magdalena Komes, poželjevši pritom mir i snage svima da prebrodimo ova teška vremena.

Armin Hadžić, voditelj Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj, istaknuo je kako se ovogodišnje obilježavanje održava u manjem i skromnijem opsegu:

„Ove godine Međunarodni dan mira obilježavamo ovako skromno jer nije sigurno za djecu, inače smo imali uvijek programe od vrtićke do fakultetske dobi cijeli dan. U cijelom svijetu se danas paljenjem svijeća mira obilježava Međunarodni dan mira. Čast nam je da gradonačelnica Komes sudjeluje u ovom paljenju svijeća mira. Mi postajemo dio velike globalne obitelji koja želi mir, a Petrinja ima na današnji dan iskustva što to znači odsustvo mira što znači progonstvo i to je nešto što mi možemo poručiti cijelom svijetu i reći –  gledajte Petrinja se digla na noge, Petrinja u najtežim trenucima je pokazala svoje veliko srce na taj način želimo reći mir je važan, mi ga gradimo i mi ćemo ga u Petrinji graditi svaki dan, u našim obiteljima to je odsustvo nasilja verbalnog, psihičkog, fizičkog na našem poslu, u našim radnim kolektivima i u cijelom našem gradu i našem društvu.“

– kazao je Hadžić.

Comments are closed.

Close Search Window