Službena Petrinja, Vijesti|

U prostorijama DVD-a Nebojan u subotu 7. ožujka 2020. održana je redovna godišnja izvještajna skupština. Ove godine bila je to jubilarna, 50. skupština koju je sa svojim suradnicama posjetio i Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje.

Dumbović je ovom prilikom istaknuo važnost održavanja vatrogasnog standarda u zajednici te partnerstva Grada i vatrogasne zajednice.

“Došao sam ovdje iz poštovanja prema vama jer ste bili i ostali jedan od najboljih partnera za sigurnost života, imovine i svega ostaloga.Nebojan je pokazao slogu kad je u pitanju društveni život, a znamo da ste dali i ogroman doprinos u Domovinskom ratu.Posebno mi je drago da ovdje među vatrogascima vidim i hrvatske branitelje koji su stvarali našu domovinu.Vatrogasni standard smo digli na jednu normalnu razinu da vi, koji ponekad riskirate i svoj život, imate donekle normalne uvjete za rad jer ako toga nema onda nema ni sigurnosti. Zato smo i uložili skoro tri milijuna kuna u vozila koje smo prošle godine kupili, i zato uvijek naglašavam da to u proračunu Grada ne smijemo gledati kao trošak , nego kao nadgradnju života cijele zajednice.Želim da naše partnerstvo budejoš jče i snažnije i da zajedničkim radom budemo garancija za siguran život za našu zajednicu.”

– istaknuo je Dumbović.

Ovu prigodu Gradonačelnik je iskoristio i kako bi prisutnim ženama čestitao Međunarodni dan žena te ih prigodno darivao ružama. Naglasivšije pri tom kako Grad Petrinja može biti dobar primjer zastupljenosti žena na čelnim pozicijama obzirom da su oko 70 % zaposlenih u Gradskoj upravi žene, 80 % projekata Intervencijskog plana Grada Petrinje vode žene, a šest od devet pročelnika Gradske uprave su žene.

Comments are closed.

Close Search Window