Informacije, Vijesti|

Danas su se u Petrinjskoj kući zdravlja obavljali preventivni ultrazvučni pregledi štitnjače, dojki, abdomena i prostate čiji je cilj rano otkrivanje bolesti kako bi se mogle što uspješnije liječiti. U svakoj od dosadašnje tri akcije koje su se provele bilo je obuhvaćeno po 34 do 40 pacijenata. O današnjoj akciji nešto više nam je rekla Marlena Ljubičić, radiolog u OB Sisak.

„Ovo nam je sad već treća po redu akcija preventivnih ultrazvučnih pregleda koju odrađujemo u Petrinjskoj kući zdravlja na što smo izuzetno ponosni. Akcija se dovija u partnerstvu sa neuropsihijatrijskom bolnicom dr. Ivan Barbot Popovača čija nam je ravnateljica dr.prim. Marina Kovač posudila ovaj ultrazvučni aparat na čemu joj se još jedanput zahvaljujem. Također je u partnerstvu s gradonačelnikom i gradom Petrinjom.

Gradonačelnik nas je prošli put tu došao pozdraviti, danas se ispričao da ne može, ali uglavnom imamo njegovu apsolutnu podršku. Ono što me veseli kao predsjednicu Županijskog povjerenstva Hrvatske liječničke komore jest to što je sve ovo uklopljeno u partnerstvu s našim povjerenstvom. Ovakvih akcija će biti još najmanje 6 u ovoj godini, ali neće biti samo ultrazvuk, imamo još iznenađenja za naše građane. Sljedeće što pripremamo -u roku od mjesec –dva- planiramo dovesti dr. Darka Kolara,kirurga koji će ovdje obavljati ultrazvučni i fizikalni pregled dojki. Planiramo još i školu nepušenja, imamo puno ideja. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali na ovu akciju i medijima koji ste nas podržali u tome.”

Comments are closed.

Close Search Window