Čestitke, Službena Petrinja, Vijesti|

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

pred nama je najljepše razdoblje u godini, dani u kojima slavimo rođenje Isusa Krista. Božić je simbol novog rođenja,  nade i optimizma. Neka nam božićni duh da vjeru i snagu da mislimo pozitivno iako to često nije lako, nama u Petrinji pogotovo. 

Želim vam i ovom prilikom naglasiti da nas u gradskoj upravi optimizam ne napušta, ne posustajemo pred izazovima i radimo na tome  da Petrinja postane uređen grad poželjan za život. Tu ne mislim samo na komunalnu i ostalu infrastrukturu gdje imamo još puno, puno posla, mislim i na onaj dio posla koji građanima nije vidljiv. Konsolidiranje proračuna, uspostava registra nekretnina, Plana djelovanja civilne zaštite…velik posao koji je prijeko potrebno napraviti kako bi Grad funkcionirao bolje i učinkovitije. 

Ipak, i u ovim možda najtežim vremenima za naš grad, ima nas što radovati! Tu su naši mladi – sportaši, glazbenici, udruge koji nižu uspjehe, predstavljaju naš grad u najboljem svjetlu i čine nas iznimno ponosnima. Ne samo zbog uspjeha koje postižu, nego zbog svoje želje i upornosti da unatoč uvjetima u kojima djeluju ne odustaju i daju ono najbolje od sebe. Oni neka nam svima budu vodilja. 

Božić je isto tako simbol mira i razdoblje kada smo najviše posvećeni obiteljskim vrijednostima i zajedništvu. Drage Petrinjke i Petrinjci, zagrlite svoje najbliže i uživajte u ovim danima.

Vama i vašim obiteljima želim blagoslovljen Božić sa željom da vas  ljubav,  mir i optimizam prate kroz cijelu 2023. godinu.

Gradonačelnica Magdalena Komes, zamjenik gradonačelnice Ivan Prskalo i predsjednik Gradskog vijeća Robert Polanščak

Ì

Comments are closed.

Close Search Window